Sferamedija

Rusija će učiniti sve da spriječi globalni sukob

putin-parada

Na Crvenom trgu u Moskvi održava se vojna Parada pobjede u čast 79 godina od pobjede u Velikom otadžbinskom ratu.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je Crveni trg,  čestitao je građanima Rusije Dan pobjede, rekavši da su Rusija i ruski narod podnijeli veliku žrtvu tokom Drugog svjetskog rata koja nikada neće biti zaboravljena.

“Rusija će učiniti sve da spriječi globalni sukob, ali nećemo dozvoliti da nam prijete. Naše strateške snage uvijek su u borbenoj pripravnosti”, istakao je Putin tokom svog obraćanja.

On je istakao da je ruski narod podnio veliku žrtvu i da je sada na djelu revizionizam istorije koji je dio opšte politike zapadnih elita koje izazivaju sve više sukoba.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

“Mi odbacujemo pretenzije svake države i Rusija će učiniti sve da ne dozvoli globalni subkob, ali nećemo nikome dozvoliti ni da nam prijeti. Naša sudbina je budućnost je određivana u velikim junačkim bitkama kod Smolenska, Staljingrada, Kijeva, Kurska, Murmanska”, naglasio je Putin, prenosi Srna.

Ističući da Rusija sada prolazi težak period, Putin se posebno osvrnuo na “junake” na prvoj liniji fronta.

“Klanjamo se vašoj hrabrosti i požrtvovanosti i cijela Rusija je uz vas, vjeruje u vas i pati sa vama. Vaša sudbina i podvizi povezuju vas sa pokolenjima svetih branilaca naše otadžbine”, istakao je Putin.

On je rekao da Rusija nikad neće zaboraviti uspomene na sinove, kćeri, muževe, sestre, braću, žene i prijatelje koji su dali živote u Velikom otadžbinskom ratu.

“Klanjamo se i pred vetarnima koji su nas napustili i pred civilima koji su poginuli u divljačkim napadima nacista”, naveo je Putin.

Ministar odbrane Ruske federacije Sergej Šojgu rekao je ranije da na paradi na Crvenom trgu učestvuje više od 9.000 ljudi i 75 jedinica vojne tehnike, kao i avijacija.

Parada se održava u 28 gradova Rusije, ukupan broj učesnika je više od 50.000, te oko 1.000 uzoraka naoružanja i vojne tehnike.

Ruski predsjednik će imati odvojene sastanke sa pojedinim stranim liderima, među kojim sa predsjednikom Kube Migelom Dijazom Kanelom, kao i sa predsjednicima Laosa i Gvineje-Bisao.

Nakon parade lideri će položiti cvijeće na Grob neznanog junaka izvan zidina Kremlja.

Paradi prisustvuju brojni svjetski lideri, među kojima je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Počasni gosti na vojnoj paradi su predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, predsjednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, predsjednik Kirgizije Sadir Žaparov, predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon, predsednik Turkmenistana Serdar Berdimuhamedov, predsednik Uzbekistana Šavkat Mirzijojev, predsjednik Kube Migel Diaz-Kanel Bermudez, predsjednik Laosa Thongloun Sisoulit i predsjednik Gvineje Bisao Sisoku Embalo.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *