Sferamedija

Severina izgubila starateljstvo nad sinom

severina-starateljstvo

Severina Vučković i Milan Popović više ne dijele starateljstvo nad sinom Aleksandrom. Naime, sud je starateljstvo ponovo vratio ocu.

 

Vrhovni sud Republike Hrvatske je odlučio da ova odluka odmah stupa na snagu, ne čekajući eventualnu žalbu Severine, objavio je Nacional.hr.

Ovaj medij je takođe objavio da se iz presude može vidjeti kako niko od vještaka u slučaju Popović – Vučković nije ispitan, već je sud bio u posjedu pismenog nalaza i mišljenja vještaka. Tužitelj na isti nije imao primjedbe, dok je tužena uložila prigovor na nalaz i mišljenje, koji su sigurno imali uticaj na obat u ovom slučaju. Severinina advokatica je rekla da nema saznanja o navedenoj odluci suda te da je ne može komentarisati.

Dodala je kako jedino sa sigurnošću može reći da nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom te da je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri.

“Ako je tačno to što piše da je vraćeno zbog saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnog suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno – postupio protivno ustavno-sudskoj praksi”, dodala je.

O svemu se ubrzo oglasila i Severina, koja je odlučna u tome da se bori za dijete.

“Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica, ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci. Nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom? Moje dijete nije vreća krompira kojom ćete trgovati”, započela je.

Dalje je navela da ovo može značiti da će ponovno svoje dijete, koje je rodila, koje odgaja i školuje i koje je živjelo s njom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

“Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvrijedila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani. I na kraju, jako je zanimljivo da ni moja odvjetnica ni ja nismo dobili tu presudu Vrhovnog suda, ali očito je Vrhovni sud to dojavio suprotnoj strani koja je brže – bolje to gurnula u medije”, zaključila je.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *