Sferamedija

SIPA plijeni desetine studentskih dosijea u Banjaluci

U nastavku akcije “Klaster” izuzima se više desetina studentskih dosijea iz Nezavisnog Univerziteta Banjaluka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

“Po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Suda BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Banjaluke, izuzimaju studentske dosijee, predmete i dokaznu građu”, dodaje se u saopštenju.

Aktivnosti se, kako se ističe, realiziraju u okviru akcije “Klaster” u kojoj se istražuje nezakonito izdavanje velikog broja unierzitetskih diploma u svim krajevima BiH.

“Iz Nezavisnog univerziteta Banjaluka izuzeta je obimna dokumentacija, koja između ostalog obuhvata i dosijee studenata za koje postoji sumnja da sadrže dokaze o nezakonitom postupanju navedene visokoškolske ustanove”, navode iz Tužilaštva BiH.

Nakon izuzimanja, dokumentacija će u zakonskoj proceduri biti transportovana u Sud BiH i Tužilaštvo BiH.

“U okviru predmeta ‘Klaster’ Tužilaštvo sa partnerskim agencijama istražuje nezakonitosti povezane sa izdavanjem velikog broja univerzitetskih diploma različitih studija na više privatnih ustanova širom BiH”, navode iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije otkrile, u predmetu “Klaster”, pod istragom je 15 osoba sa privatnih visokoškolskih ustanova, uključujući i spoljnje saradnike, a terete ih da su, djelujući kao grupa, kupce diploma nalazili od Prijedora do Mostara.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSATGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *