Sferamedija

SIPA plijeni dokumentaciju iz privatnih univerziteta

diplome-sipa.j

Pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, koji se nalazi na terenu, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), izuzimaju dokumentaciju na više lokacija privatnih visokoškolskih ustanova u Mostaru.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta “Klaster”, koji se odnosi se na otkrivanje i procesuiranje nezakonitosti povezanih sa izdavanjem diploma više privatnih visokoškolskih ustanova širom BiH.

“Nakon okončanja aktivnosti, izuzeta dokumentacija u zakonskoj proceduri biće dostavljena Tužilaštvu BiH”, naveli su iz Tužilaštva.

Podsjetimo, u predmetu “Klaster” pod istragom je 15 osoba sa privatnih visokoškolskih ustanova, uključujući i spoljne saradnike, a terete ih da su, djelujući kao grupa, kupce diploma nalazili od Prijedora do Mostara.

Pod istragom Tužilaštva BiH su i  službena i odgovorna lica, radnici i spoljni saradnici visokoškolskih obrazovnih ustanova sa područja oba entiteta u Bosni i Hercegovini i Brčko distriktu.

“Riječ je o Nezavisnom univerzitetu NUBL Banjaluka, Univerzitetu za poslovne studije UPS Banjaluka, Visokoj školi za primijenjene i pravne nauke ‘Prometej’ Banjaluka, Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment PIM Banjaluka, Panevropskom univerzitetu ‘Apeiron’ Banjaluka, Internacionalnom univerzitetu Travnik, Internacionalnom univerzitetu Brčko distrikt BiH, Univerzitetu modernih znanosti CKM Mostar, Visokoj školi Union Mostar”.

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *