Sferamedija

Šokantne tvrdnje poznatog ljekara o uzroku smrti

metju-peri

Zvijezda serije “Prijatelji”, glumac Metju Peri, preminuo je krajem oktobra u 54. godini zbog posljedica konzumiranja ketamina i utapanja.

 

Međutim, ljekar i stručnjak za zavisnosti Zaid Fadul kaže kako nalaz mrtvozornika u kojem stoji da je glumac umro od akutnih učinaka ketamina zapravo ne objašnjava njegovu smrt.

“Da, ketamin se našao u Metjuovom tijelu u trenutku njegove smrti i mogao je da bude razlog zašto je zadremao u svom đakuziju, ali očito se utopio”, kaže ljekar.

Objašnjava kako bi bilo koja vrsta lijeka koji izaziva sedaciju vjerovatno imala isti učinak, ali kriviti ketamin za glumčevu smrt nije pošteno jer, kako smatra, to može odvratiti ljude od uzimanja ketamina kao održive opcije.

Sada, po pitanju toga da li je Peri koristio ketamin na dan svoje smrti ili ne ljekar takođe ima teoriju o tome. Prema njegovim riječima, glumac je vjerovatno imao iskustva s ketaminom i uzimao je sve veće doze, što je moglo da ostavi neke ostatke.

“Ostaci te količine ketamina mogli su da budu vrlo veliki, ako je Metju imao visoku toleranciju na lijek i uzimao velike doze”, kaže Fadul.

U izvještaju mrtvozornika o Perijevom uzroku smrti stoji da je glumac odlazio na terapije infuzijom ketamina u posljednjim mjesecima života, ali je istaknuto da mu je novi ljekar objasnio da mu ketamin više ne treba.

Ketamin se često koristi kao lijek za depresiju i anksioznost, zbog čega ga je glumac i uzimao. Međutim, budući da je njegov nivo ketamina bio toliko povišene kada je umro, nije jasno da li ga je uzimao terapeutski ili rekreativno.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *