Sferamedija

Srbima se pokušava nametnuti univerzalna krivica

dodik-srbi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS nakon Bezbjednosnog foruma u Sankt Peterburgu da se konstantno Srbima pokušava nametnuti univerzalna krivica, te da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici moglo napraviti probleme u BiH.

 

– Nastavićemo da razgovaramo s pojedinačnim predstavnicima država, kao što je Indija. Pokušaćemo ukazati na činjenicu zloupotrebe, koja se vrše putem zemalja preostalog Zapada, koje okuplja Amerika, Velika Britanija, a koje nakon 29 godina pokušavaju ponovo da izvuku temu o navodnom genocidu u Srebrenici – kaže Dodik.

Navodi da nastoje da isforsiraju da se o tome raspravlja u Generalnoj skupštini UN, kako bi se, kako kaže, jedan narod okarakterisao kao genocidan.

– Za nas je ponižavajuća činjenica da je sponzor tih dokumenata Njemačka. Zemlja koja je činila masovne zločine prema nekoliko naroda – Srbima, Јevrejima, Rusima, Romima… Oni danas žele da “operu” tu situaciju i da Srbima “nakaleme” jednu, da ne kažem univerzalnu krivicu. Za to ne postoji nijedan činjenični razlog, osim ideologije koju oni zagovaraju, a predvođeni SAD – naveo je Dodik.

Podsjetio je da najveći autoriteti, koji se bave pitanjem genocida, Holokausta, tvrde i govore veoma glasno i jasno da se taj genocid nije desio.

– Mislim da će preko 40 zemalja članica UN biti protiv rezolucije o Srebrenici. Zajedno sa Srbijom, čak 70 zemalja će biti uzdržano. Kada saberete te protiv i uzdržane, oni nemaju čak ni prostu većinu, ali mijenjaju pravila onda kada njima odgovara i samo važi za i protiv – kaže Dodik.

Dodik kaže da ono što procjenjuje u ovom trenutku, jeste da postoji veći broj “za”, ali to još uvijek, kako kaže, ne znači da će tako i biti.

– Smatram da ljudi razumiju da će ta rezolucija napraviti probleme u BiH, koji se neće moći lako prevazići i pomiriti odnosi između naroda.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *