Sferamedija

Šta će se dogoditi ako kralj Čarls umre?

kralj-carls-bolest.

Svijet je šokirala vijest da kralj Čarls ima rak, pa se mnogi pitaju kakva će biti sudbina monarhije u budućnosti.

 

Nakon što je kralj Čarls otišao na manju intervenciju, u bolnici su otkrili i da ima karcinom. Kako se navodi, kralj se osjeća dobro, zahvalan je svom medicinskom timu i zasada će nastaviti da bude na čelu monarhije.

On je želio da podijeli svoju dijagnozu sa svima baš u cilju ohrabrivanja ljudi da se pregledaju i podizanju svijesti kada je karcinom u pitanju.

Sada je jedno od glavnih pitanja šta će se dogoditi u slučaju njegove smrti, kao i kako će izgledati sve s obzirom na to da znamo da je već sve unaprijed pripremljeno, te da se operacija nakon smrti kraljice Elizabete zvala Londonski most.

Operacija Most Menai je ime za operaciju u slučaju kraljeve smrti, a kako kaže bivši kraljevski službenik, planiranje ovoga je počelo odmah prvog dana nakon što je umrla kraljica Elizabeta.

Nakon obavještavanja britanske vlade i lidera Komonvelta, zastave širom države biće spuštene na pola koplja. Očekuje se da će sahrana za kralja Čarlsa početi odmah nakon objave vijesti o njegovoj smrti. Nakon perioda nacionalne žalosti, on će biti položen u Memorijalnu kapelicu Džordža VI u Vindzoru.

Princ Vilijam će odmah postati kralj, ali će zvanična ceremonija krunisanja biti malo odložena kao i slučaju kralja Čarlsa. Kejt Midlton će postati kraljica supruga, dok će sljedeći u redu za presto biti njihova djeca, a princ Hari je u redu tek poslije njih. To znači i da će ostatak porodice dobiti nove titule, pa bi tako mali princ Džordž postao novi princ od Velsa, dok će Kamila postati kraljica udovica, prenosi “b92”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *