Sferamedija

Šta je Dodik rekao na trenutnu situaciju u Banjaluci?

dodik-stanivukovic

Banjaluka nije slučaj koji treba da rješavaju republički organi, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a.

 

Kako planira riješiti trenutnu situaciju u Banjaluci i sukob gradonačelnika Draška Stanivukovića sa odbornicima vladajuće većine?

 

Dodi je rekao da u Banjaluci postoje nadležne gradske institucije koje rješavaju sva pitanja, ne želeći tako da priču prebacuje na republički nivo.

Niko od drugih predstavnika vladajuće većine, a koji su juče prisustvovali zajedničkom sastanku u Palati Republike, i koji imaju svoje odbornike u Banjaluci, nije želio da komentariše ovo pitanje.

Podsjetimo, Grad Banjaluka mogao bi upasti u velike finansijske probleme ukoliko se gradonačelnik Draško Stanivuković i vladajuća većina ne dogovore oko određenih pitanja.

Sporno je, prije svega, što nije usvojen Rebalans budžeta za 2023. godinu, zbog čega su upitne isplate plata i pomoći za više hiljada radnika i porodica, a već nekoliko dana na ulicama Banjaluke organizovani su protesti poljoprivrednika, taksista, te porodica kojima kasni isplata naknade za tuđu njegu i pomoć.

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *