Sferamedija

Suđenje Dodiku može da ugrozi elementarna prava Srba

srdjan-amidzic.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić ocijenio je da proces koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sudu BiH može dovesti Srbe u situaciju da se bore za elementarna prava, kao što ih traže srpski povratnici u Federaciju BiH (FBiH).

 

Amidžić je naglasio da taj sudski proces nema veze sa Dodikom, te da se ne može vjerovati u objektivnost sudije Sene Uzunović, koja je bila angažovana u takozvanoj Armiji BiH i SDA.

“Ovo ima veze s tim da moja djeca mogu da uče srpsku istoriju, srpski jezik ili kada je u pitanju vjeronauka. Mi poslije ovog procesa ne smijemo da doživimo sudbinu da se borimo za elementarna prava kao što se bore naši povratnici u FBiH. Ako od sudije koja je bila u takozvanoj Armiji BiH očekujemo objektivnost, to je suludo”, rekao je Amidžić.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Srđan Amidžić (@srdjan__amidzic)

On je naveo da su, koliko je upoznat, Uzunovićeva i njen pokojni suprug bili visoki zvaničnici SDA, kao i da je vidio dokumente da je ona bila unutar vojnih struktura takozvane Armije BiH.

Prema njegovim riječima, sasvim je logično da ona nosi određena razmišljanja, pristupe, opredjeljenja i to po prirodi stvari mora da stvori određen nivo ostrašćenosti.

“Ne vidim da neko takav može da bude nepristrasan. To je nažalost samo potvrda toga da je riječ o politički montiranom procesu”, ukazao je Amidžić.

On je istakao da je tužno i da postoji određen broj ljudi unutar Republike Srpske koji nikako ne može da razumije da je to proces koji nema nikakve veze sa Dodikom.

“Ukoliko se ovaj proces ne završi u korist srpskog naroda, mi ćemo sebe dovesti u situaciju, kada je u pitanju Republika Srpska, da tražimo elementarna prava, kao što ih traže naši povratnici u FBiH”, rekao je Amidžić.

U Sudu BiH juče je održano ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović, koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike.

Bivši direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je Srni da je Uzunovićeva tokom rata bila pripadnik takozvane Armije BiH, i to pomoćnik komandira, te da je nakon toga obavljala pravosudnu funkciju u sudu u Konjicu, što stvara opravdanu sumnju da ne može biti nepristrasna, prenose mediji.

 

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *