Sferamedija

Svako dijete koje ide u vrtić plaća 165 KM?

Gradska uprava Banjaluka iznijela je danas prijedlog da participacija za svako dijete u gradu koje ide, bilo u privatni ili javni vrtić, bude ista i iznosi 165 KM , kazao je Branko Crnogorac, predstavnik grupe roditelja čija djeca pohađaju privatne vrtiće.

 

Dodao je da je Gradska uprava predložila da sredstva koja se izdvajaju za Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, 20 miliona i 1,8 miliona KM koliko se izdvaja za za privatne vrtiće objedine.

“Ispostavilo se da Grad izdvajanja za javne vrtiće definiše kao sufinansiranje javnih ustanova, a za privatne vrtiće zovu subvencije. Mi ne vidimo tu neke razlike, jer taj iznos po djetetu iznosi 350 KM”, kazao je Crnogorac.

Dodao je da će sutra na sastanku sa skupštinskom većinom vidjeti šta će oni predložiti.

Bojan Kresojević, gradski menadžer je rekao da roditelji imaju podršku grada na svim putu da dobiju podjednaku participaju, ali da se mora učiniti detaljna analiza gdje postoje budžetska sredstva u okviru  211 miliona KM, koliko iznosi gradski budžet.

“Na osnovu prvog sastanka teško je reći sve detalje, ali smo nedvosmisleno odlučni da idemo tim putem”, kazao je Kresojević.

Istakao je da su budžetska ograničenja jedini izazov koji ih sprečava da dođu do cilja a to je izjednačavanje participacije koju roditelji plaćaju za boravak djece u privatnim i javnim predškolskim ustanovama.

Podsjećamo da je grupa roditelji djece koja pohađaju privatne vrtiće u Banjaluci juče u Gradskoj upravi predala peticiju sa 2.500 potpisa, tražeći da subvencije za djecu u svim predškolskim ustanovama budu izjednačene.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *