Sferamedija

Svilar odbio poziv, ne želi da brani za Srbiju?

svilar-srbija.

Golman Rome, Mile Svilar (24) ne želi više da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

 

Čuvar mreže koji briljira ove sezone je preko direktora rimske ekipe poručio čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da ne želi da dođe na naredno okupljanje i da hoće da iskoristi FIFA pravila i promijeni reprezentaciju, saznaje “Informer”.

Baš se ovih dana na sve strane pričalo i pisalo o tome kako će selektor Dragan Stojković biti na “slatkim mukama” uoči EURO-a u Njemačkoj, jer na poziciji golmana ove sezone blistaju Svilar i Đorđe Petrović iz Čelsija, a u “ligama petice” već imamo standardne reprezentativce Vanju Milinkovića-Savića i Predraga Rajkovića.

Međutim, Stojković će izgleda imati jednu dilemu manje, jer Svilar želi da promijeni reprezentaciju.

On je pozvan za predstojeće prijateljske mečeve Srbije protiv Rusije i Kipra, a prema riječima izvora “Informera”, Svilar je shvatio da su male šanse da bude prvi golman naše reprezentacije i preko čelnika Rome obavijestio ljude iz Saveza da neće doći na okupljanje.

“Za sada je u Savez stiglo samo usmeno obavještenje. Pozvao je direktor Rome generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i saopštio mu da igrač neće da dođe na ove pripreme i prijateljske mečeve. Objasnio je da je Svilar nezadovoljan i da želi da promijeni reprezentaciju. Dugo je do okupljanja, ima još nedjelju dana, pa se možda nešto i promijeni, ali kako sad stvari stoje, on je završio sa Srbijom”, objašnjava izvor “Informera”.

Šurbatović je o tome obavijestio ljude iz sportskog sektora, a oni se navodno nisu pretjerano potresli.

“Selektor Stojković je rekao da mu Svilar svakako ne bi sad branio, a vjerovatno ni u skorijoj budućnosti. Tu je Vanja kao prvi golman, Rajković je takođe odličan i na njega može da računa, a u budućnosti se pravi prostor i za Đorđa Petrovića iz Čelsija. Ako se bude pravilno razvijao, smiješi mu se velika karijera” zaključuje izvor “Informera”.

FIFA je 2020. godine promijenila godine pravila, tako da igrač ima pravo da promijeni reprezentaciju ukoliko je za neku odigrao manje od tri meča.

Svilar je za Srbiju nastupao u prijateljskom duelu protiv Katara 2021. godine i odigrao je 45 minuta. Od tada je pozivan u nekoliko navrata, ali nikada više nije dobio ni minut u dresu “Orlova”.

On se već jednom dvoumio između Srbije i Belgije, pa možda sada vidi svoju šansu da stane na gol Belgijanaca, jer je pitanje kada će se Tibo Kurtoa oporaviti od povrede.

 

SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *