Sferamedija

Terete ga za 300.000 evra: Imao kuću u BiH, a uzimao socijalnu pomoć

Muškarac (58) iz Bosne i Hercegovine, sa dvojnim državljanstvom BiH i Hrvatske, prijavljen je javnom tužilaštvu u austrijskom Kornojburgu nakon što je otkriveno da je godinama primao socijalnu pomoć od austrijskog Državne službe za zapošljavanje (AMS) uprkos činjenici da u BiH posjeduje kuću.

 

Naime, zaposleni u opštini Mistelbah nedavno su utvrdili određene nedosljednosti koje su prijavili nadležnim organima. Tokom naknadnih istraga koje su sproveli istražioci Radne grupe za prevare socijalne pomoći (SOLBE), otkriveno je da je 58-godišnji muškarac, koji živi u Austriji sa dvojnim državljanstvom Hrvatske i BiH, prima socijalnu pomoć od okružnog organa uprave od 2004. godine.

Međutim, ono što je bilo sporno jeste da on nije prijavio da od 2006 poseduje kuću i zemljište u Bosni i Hercegovini. Austrijski mediji navode da je ovaj 58-godišnjak imovinu sakrio od opštinskih vlasti uprkos obavezi da je prijavi, nakon čega je nezakonito primao socijalna pomoć.

Istražioci su takođe utvrdili da 58-godišnjak svoje boravke u inostranstvu, u svom drugom domu, nije prijavljivao nadležnim organima i da je za to vrijeme nezakonito primao pomoć od službe za zapošljavanje.

Samim ovim, pričinjena je šteta veća od 300.000 evra zbog čega je i prijavljen nadležnom javnom tužilaštvu.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *