Sferamedija

Trivićeva računa na glasove PDP u Banjaluci

trivic-borenovic-stanivukovic

Hoće li doći do cijepanja PDP u Banjaluci na ovogodišnjim lokalnim izborima – tema je koju je pokrenula predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić koja je dala naslutiti da je ovakav jedan scenario sasvim moguć.

Trivićeva je odgovarajući na pitanje o saradnji unutar opozicije za ovogodišnje lokalne izbore ponovila svoj stav kako NF neće podržati kandidaturu Draška Stanivukovića u Banjaluci.

Postoje opštine, rekla je ona, o kojima treba voditi razgovore, ali i da ima onih u kojima je sve apsolutno jasno i gdje će kandidati biti zajednički.

– Ali, ne i sa PDP u Banjaluci. Nema odnosa sa PDP u Banjaluci, zato što mi ne možemo reći samo je Draško Stanivuković u PDP. Draško ima podršku rukovodstva PDP. Niko se javno od njega nije ogradio. Ali, to ne znači da će obično članstvo PDP i simpatizeri glasati za Draška, zato što im to kaže rukovodstvo stranke ili bilo ko iz PDP. Jer, ako se kandidujem, očekujem podršku i simpatizera PDP – rekla je Trivićeva.

Time otvorila spekulacije da je, nakon što su tu stranku ranije napustili pojedini odbornici i članovi, koji su prešli u Narodni front, moguće da dođe do novog cijepanja PDP u najvećem gradu Srpske.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović poručio je da Trivićeva unosi netrepeljivost unutar opozicije i time “usrećuje” lidera SNSD, Milorada Dodika.

– Vidim, Trivićeva nastavlja da usrećuje Dodikov režim javno unoseći netrpeljivost unutar opozicije, iz čega se vidi njena velika opterećenost bivšom strankom koja joj je sve dala u političkom smislu. Umjesto nekih politikantskih najava i licitiranja imenima, ipak, je korektnije i ozbiljnije da sačekamo konkretne kandidature – rekao je kratko Borenović.

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, Draško Stanivuković nije želio da komentariše izjavu Trivićeve.

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

     Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *