Sferamedija

Ubila sestru misleći da joj “pomaže”

Jasna Mrkonjić iz Tuzle pravosnažno je osuđena na 14 godina zatvora zbog ubistva sestre I.Dž. koju je udavila u julu 2021. godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja i to nakon što je pozlilo.

 

Naime, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu žalbu kantonalnog tužilaštva iz Tuzle, a žalbu odbrane optužene djelimično uvažio pa je presudu Kantonalnog suda u Tuzli preinačio u odluci o kazni.

Inače je ranijom presudom ona bila osuđena na 20 godina.

Prema optužnici ona je došla do kuće u kojoj živi njena sestra, jer ju je nazvao sestrić i javio da je žena veoma uznemirena i da se ne osjeća dobro.

Nakon što je članovima porodice rekla da je ona tu i da će je spasiti, da nije potrebna hitna pomoć i da izađu iz kuće, sestri je sjela na stomak, rukama zatvarala usta i pritiskala vrat pa je došlo do gušenja.

Kobnog dana, nakon što je I.Dž. klanjala, počela je uznemireno trčati po kući uzvikujući “Alah,Alah”, te izlaziti napolje njen maloljetni sin pokušao je smiriti, pa je pozvao tetku da dođe jer majka nije dobro i ne zna šta da radi, prenose Nezavisne.

Kada je došla uhvatila je I.Dž. za ramena, uvukla u hodnik, gurajući je spustila istu na pod u ležeći položaj i sjela joj na stomak, dok joj je čuvala noge rukama, a žena je pokušavala da se otrgne od nje i izađe napolje.

Kada je sin rekao da se zove hitna pomoć tetka mu je reka – hitna ne treba, ja sam tu za nju, ja znam šta joj je, ja ću je spasiti, ne treba hitna, ni niko.

Nesrećna žena se i dalje otimala i govorila “pustite me napolje, pustite me umrijeću”, a potom su je, kada se malo primirila, iznijeli vani i polegli na pločice ispred ulaznih vrata.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *