Sferamedija

Ubrzati legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe

Naši pacijenti su zaslužili da imaju na raspolaganju sve što im može olakšati proces liječenja ili popraviti njihovo zdravstveno stanje, kaže Mirna Savić-Banjac

 

Aktivnosti na izmjeni Zakona i propisa koji bi legalizovali kanabis u medicinske svrhe idu veoma sporo.

Rekla je ovo Mirna Savić-Banjac, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske.

Kako je pojasnila, kanabis bi bio od velike pomoći pacijentima.

 

“Mnogo veći i komplikovaniji sistemi riješili su ovaj problem u svojim zemljama i smatram da BiH to mora da uradi zbog svih pacijanate kojima bi lijekovi na bazi kanabisa bili od velike pomoći.

Umjesto da pacijenti kojima ovaj lijek život znači mogu da ga nabave u apotekama, kontrolisanog i provjerenog kvaliteta, i dalje su primorani tražiti spas na crnom tržištu, pod izuzetno visokim cijenama i uz sve to je upitan i sam kvalitet.

Naši pacijenti su zaslužili da imaju na raspolaganju sve što im može olakšati proces liječenja ili popraviti njihovo zdravstveno stanje”, rekla je Savić-Banjac, prenosi Blink.

Još je dodala:

“I dalje se čeka na Nacrt zakona kojim bi se kanabis legalizovao u medicinske svrhe i apelujem na sve relevantne faktore da maksimalno ubrzaju ovaj proces, jer svako odlaganje nekom može uskratiti pravo na adekvatno liječenje”, zaključuje Mirna Savić-Banjac.

 

sferamedija-logo

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *