Sferamedija

Uhapšen Trebinjac zbog prijetnji Vukanovićevoj majci

prijetnje-Vukanovic.

Policija u Trebinju uhapsila je u subotu 10. februara Nebojšu Buhu, pod sumnjom da je dan ranije, došao pred porodičnu kuću narodnog poslanika i lidera Pokreta za pravdu i red, Nebojše Vukanovića, i tom prilikom lupao, vikao i prijetio, čime je ugrozio sigurnost Vukanovića i njegove majke, a koja je tada u kući bila sama.

 

Navodeći inicijale osumjičenog, iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave u Trebinju, potvrđeno je da je on uhapšen zbog krivičnog djela  ugrožavanje sigurnosti.

“N.B. je došao ispred porodične kuće N.V. iz Trebinja i uputilo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo lica čiji su inicijali N.V”, piše u saopštenju policije.

Dalje se navodi da su policijski službenici po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, izvršili pretres stana i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni.

“Sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti policijski službenici preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju”, zaključuje se u saopštenju.

Da se radi o Nebojši Buhi, odmah je obznanio narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je putem svog bloga, napisao kako je Buha 9. februara oko 13 časova, bez ikakvog povoda i razloga, došao pred kuću u kojoj stanuje, tražeći njega, a da je tada u kući bila samo njegova majka, jer je on bio na putu.

“Pokušao je na silu da uđe, a onda uznemiravao moju majku, pitao gdje sam te prijetio da će me ubiti i sa mnom se razračunati, jer spominjem njegovu suprugu (Ana Bokonjić Buha) koja je portparol direktora ‘Elektroprivrede’ Luke Petrovića”, napisao je Vukanović.

Uz tvrdnje, Vukanović je objavio i video snimak nadzorne kamere na kome se vidi muškarac koji kuca na prozor i na vrata kuće. Istakao je kako se njegova majka jako uznemirila i da je nakon prijave slučaja, dala izjavu policijskim inspektorima.

“Nebojšu Buhu, koji je zaposlen u Elektro-Hercegovini, poznajem od ranije, nekad mi je bio komšija, kao mlađi smo se družili, igrali košarke na policiji, i ne znam šta je njegov motiv i šta ga je navelo da dolazi kući, pokušava nasilno otvoriti vrata i ući u donji sprat kuće, prijeti, uznemirava majku i ovako se ponaša.

Njega nisam spominjao nikada, niti njegovu ženu u skorije vrijeme, osim što sam nedavno rekao da je komšinica dirketorice Muzeja Hercegovine i Gradske biblioteke, kada sam snimao stan Ivane Grujić”, napisao je Vukanović.

 

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *