Sferamedija

Vulin već duže vrijeme bio figura destabilizacije u regionu

eskobar-vulin

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan i zamenik pomoćnika državnog sekretara, Gabriel Escobar ocenio je da “SAD ne odlučuju o personalnim rešenjima u ime srpske vlade”.

 

“Ali, naša pozicija o gospodinu Vulinu je veoma jasna, on je bio veoma destabilizujuća figura u regionu već duže vrijeme i znate da su naše sankcije bile zasnovane na tome“, rekao je on u intervjuu za makedonski servis Glasa Amerike.

Sličan odgovor stigao je ranije iz ambasade SAD u Beogradu.

“Naš stav o gospodinu Vulinu je dobro poznat. On ostaje pod američkim sankcijama. Radujemo se nastavku produbljivanja partnerstva sa Srbijom na putu njene pune integracije u Evropu i evroatlantsku zajednicu“, navodi se u pisanom odgovoru portparola ambasade SAD u Beogradu.

Sjedinjene Države su u julu uvele su sankcije Vulinu zbog navodne umešanosti u transnacionalni kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima, korupcije i širenja ruskog uticaja na Balkanu.

Prema Zakonu o bezbednosno–informativnoj agenciji direktora BIA postavlja i razrešava Vlada Srbije. Budući da su u Srbiji 1. novembra raspisani vanredni parlamentarni izbori i vlada je u tehničkom mandatu, pitanje je da li Vulinova ostavka biti usvojena. Izvjesno je da tehnička vlada ne može da postavi novog direktora, prenose mediji.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *