Sferamedija

Za praznike Banja Luka će zasijati u punom sjaju

zimzobal.banjaluka

Banja Luka će  na predstojećem dočeku Nove godine zasijati ljepše nego ikad.

 

Pripremamo do sada najposebniji novogodišnji izgled grada i ove godine uredićemo i neke nove gradske lokacije poput nove kružne raskrsnice kod „Ekvatora“, Parka „Mladen Stojanović“ koji do sada nije imao nikakvu posebnu ponudu.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da će Banja Luka ove godine pored „Zimzobala“ dobiti i „Zimzopark“.

-Sjajna ponuda na novoj lokaciji kod novoizgrađene arene uz dva koncerta regionalnih zvijezda Lepe Brene i Željka Samardžića garantuje zaista do sada najbolji doček Nove godine –  kazao je Stanivuković.

Kako je istakao, iz godine u godinu otkad je na čelu Grada sa svojim timom se trudi da obezbijedi nove dodatne sadržaje, dodavši da iako je veliki izazov održati kontinuitet i kontinuirani rast, Banja Luka to uspijeva i obara sve rekorde.

-Zadajemo novi ritam i podižemo ljestvicu. Svake godine dodajemo nešto novo i iako nam se učinilo da je postignute rezultate teško ponoviti, u ovoj godini oborili smo taj rekord u prvih deset mjeseci – naglasio je Stanivuković.

Dodao je da će ove godine biti i do sada najbolja ponuda „Zimzobala“ sa najvećim brojem kućica i 300 sati muzičko-zabavnog programa.

-Nekoliko koncerata, dnevne žurke, bogata gastronomska ponuda i sjajna zabava vas očekuje već od 1. decembra, a svečano otvaranje planirali smo za nedjelju, 3. decembar – kazao je on.

Gradonačelnik je najavio da će Banja Luka ove godine imati i obilježavanje Nikoljdana,  dječije Nove godine, kao i poseban program za obilježavanje 9. januara, ali i do sada nešto drugačiju pravoslavnu Novu godinu, te pozvao građane ali i sve turiste da u narednih mjesec i po dana budu dio Banjalučke zime.

Direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić rekao je da su pripreme za Zimzobal započele prije nekoliko mjeseci i da je sve realizovano na vrijeme.

Kako je kazao, Zimzobal će svoja vrata za posjetioce otvoriti već 1. decembra i trajaće do 15. januara.

-Trudimo se da iz godine u godinu unaprijedimo sadržaje. Tako smo vodili računa da sa zakupcima kućica ugovorimo raznovrsne sadržaje, i uvjereni smo da će kako domaći tako i strani posjetioci moći u narednih 45 dana uživati u raznovrsnim sadržajima Zimzobala i da će biti zadovoljni ponudom– istakao je Stanić.

Kako je kazao, ove godine kapaciteti su prošireni i obezbjeđen je dodatni broj kućica te će kompletan Park „Petar Kočić“ biti na raspolaganju  posjetiocima, a uz to pripremljen je i izuzetno bogat program sa preko 300 sati različitih muzičkih i zabavnih sadržaja.

– Ove godine će i u Parku „Petar Kočić biti orgranzovana dva koncerta i uvjeren sam da će svi posjetioci zaista uživati u svemu onome što pripremamo – zaključio je Stanić.

Mnoštvo događaja koje je pokrenula aktuelna gradska administracija doprinijeli su rastu turizma u našem gradu.   Tako je  Banja Luka prošle godine oborila sve rekorde posjećenosti o čemu je govorila direktor Turističke organizacije grada Banje Luke Dragana Vukliš.

Osvrnuvši se na prošlogodišnji rekord koji je Banja Luka oborila po broju posjeta i noćenja otkad se mjeri turistički promet u našem gradu, Vukliševa je istakla jda je u prvih deset mjeseci ove godine taj rezultat nadmašen, te da se do kraja godine očekuje obaranje novog rekorda turističkog prometa.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@banjaluckazima је поделио/ла објаву

-Obaranje prošlogodinjeg rekorda za nas je svakako velika satisfakcija i pokazatelj da se Banja Luka razvija i napreduje. Ovo nas podstiče da uradimo još kvalitetniju i bolju promociju našeg grada – istakla je ona.

Kako je kazala, Turistička organizacija već je započela promociju Banjalučke zime, a prema informacijama koju su dostavili hotelijeri već sada su skoro svi smještajni kapaciteti popunjeni.

-Najveći broj rezervacija napravili su gosti iz našeg regiona, Slovenije, Srbije, Hrvatske, a ove godine imamo i povećano interesovanje gostiju iz Crne Gore. Kada je riječ o turistima iz Evrope, rezervacije su uglavnom iz Austrije, Njemačke i Danske. Ovo je za nas pokazatelj da je Banja Luka postala prepoznatljiva na turističkoj mapi  – zaključila je ona.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *