Sferamedija

Žena pokušala prodati kosti slona u popularnom šouu

zena-slon

U nedavnoj epizodi poznatog američkog šoua Zalagaonica pojavila se žena koja je pokušala prodati kosti slona za koje tvrdi da su iz Bosne i Hercegovine.

 

“Nemoj mi reći. To su skamenjeni ostaci jednoroga”, našalio se vlasnik Rik Harison, na šta mu je žena odgovorila: “Gledaš u kosti slona iz BiH.”

“Moja porodica ih ima mnogo godina. Nakon mnogih generacija, ja sam ih dobila”, objasnila je, a Rik se uozbiljio i rekao kako zna da su do prije tri ili četiri hiljade godina postojale mnoge vrste slonova širom Evrope, prenosi Index.hr.

 

“Ima smisla da su kosti iz BiH jer su ondje milionima godina živjele različite vrste slonova”, rekao je on pa dodao: “Očito, ovdje imamo zube, kljovu i fosilizovane kosti”.

Žena je za njih tražila pethiljada dolara, na što je Rik odgovorio: “Nemam pojma je li to dobra cijena ili ne. Ovo bi moglo biti staro hiljadama ili milionima godina ili je lažno. Ne znam, ali, s druge strane, moj prijatelj Andre zna koliko ove stvari koštaju. On se bavi time. Idem ga pronaći, ovdje je negdje. Brzo ću se vratiti.”

Njegov prijatelj potvrdio je autentičnost i kosti slona sada se prodaju u slavnoj zalagaonici po cijeni od 4804.95 evra. Međutim u opisu nije navedeno da su iz BiH, već da je riječ o pretku slona koji poieče iz miocena, geološkog razdoblja koje je trajalo od oko 23.03 do 5.332 miliona godina prije Hrista, a živio je na području Afrike, Evrope i Azije.

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *