Sferamedija

Amerika vodi hibridni rat protiv Srpske

milorad-dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Amerika vodi hibridni rat protiv Srpske koji uvijek počinje i završava se zabranama.

 

“Kao predsjednik Srpske imam informaciju da Amerika koristi dronove za nadzor svih strateških ciljeva u Republici Srpskoj. Pokušavaju da nas zastraše i pokažu da su sila koja nam odmah može učiniti šta poželi. To nam je poznato i ne predstavlja ništa novo”, rekao je Dodik u intervjuu za “Raša tudej”.

Dodik je kao jasan primjer pritiska naveo i to da su tokom proslave Dana Republike, 9. januara, Amerikanci poslali avione “F-16” da nadlijeću Banjaluku, iste one koji su na Srpsku bacali municiju sa osiromašenim uranijumom devedesetih godina prošlog vijeka, kako bi stvarali buku i time iskazali svoje prisustvo.

Predsjednik Srpske je ukazao da je ta, kako kaže, arogantna sila za koju ne postoje principi ili zakon dovela Nijemca Kristijana Šmita u BiH koji za sebe tvrdi da je visoki predstavnik i dala mu neograničena ovlaštenja da donosi zakone.

Dodik je podsjetio da je kompletno rukovodstvo Republike Srpske pod sankcijama Amerike koje podržava Britanija, te dodao da Еvropa više ne prati slijepo američku politiku sankcija.

“Oni prvenstveno žele da izvrše pritisak na privredu, vjerujući da blokirajući sposobnost za unos i prenos finansija kontrolom banaka mogu da Srpskoj uskrate kapacitete za ispunjenje obaveza. Očekuju da će time izazvati socijalne probleme i nemire, što bi dovelo do toga da neku od njihovih podanika preuzmu vlast”, istakao je predsjednik Srpske.

On je ukazao i na to da je pritisak, takođe, izražen zabranom investicija u Republiku Srpsku, što je učinila njemačka administracija.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SEFRAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Tags

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *