Sferamedija

Autom se zabio u rampu na pružnom prelazu

Sinoć iza ponoći na putom prelazu “Zalužani” nepoznati vozač udario je automobilom u sistem osiguranja putnog prelaza čime je načinjena velika materijalna šteta.

 

Kako su saopštili iz Željeznica Republike Srpske, zbog oštećenja vozovi se, dok traju radovi na otklanjanju kvara, obavezno zaustavljaju prilikom približavanja putnom prelazu “Zalužani”, a nakon čega mašinovođe zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje, kako bezbijednost učesnika u saobraćaju ne bi bila ugrožena.

 

 

“Putni prelaz “Zalužani” obezbjeđen je najvišim nivoom osiguranja, elektronskim uređajem sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima. Nažalost, i dalje je u značajnoj mjeri prisutno nepoštovanje saobraćajne signalizacije, prilikom prelaska preko putnih prelaza, kao i bahatost i vandalizam od strane učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila”, naveli su iz Željeznica Srpske.

Istakli su da svakodnevno ulažu maksimalne napore kako bi obezbijedili nesmetano i bezbijedno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima.

 

“Željeznice Republike Srpske najoštrije osuđuju ovakvo postupanje učesnika u saobraćaju, ponovo apeluju i podsjećaju, da su svi učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, prilagode vožnju, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbijedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju”, saopštili su oni.

Dodali su da su lična nepažnja učesnika u saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, te da je zbog toga neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *