Sferamedija

Ko je bio Zvonimir Stefanović?

Zvonimir Stefanović (53), za kojeg se sumnja da je ubijen u banjalučkom naselju Borik, imao je burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika.

 

Kako navode, Stefanović u policijskim evidencijama važi kao osoba sklona konzumiranju droge, a 2014. godine je hapšen u akciji “Čistač 2”.

Nakon suđenja Stefanović je u prvostepenom postupku osuđen na tri i po godine zatvora, ali mu je Vrhovni sud Republike Srpske kaznu povećao na pet i po godina. Osim njega u istom predmetu osuđeno je još 10 optuženih na ukupno 36 godina i tri mjeseca zatvora.

Grupi se na teret stavljalo da su dilovali heroin, marihuanu i metadon u Banjaluci, Prijedoru, Kotor Varošu i Laktašima.

Stefanović je navodno ubijen u stanu u kojem je živio kao podstanar. Njegovo tijelo pronađeno je sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša. Navodno su u stanu bile još dvije osobe, koje su privedene i još nije poznato da li imaju status svjedoka ili osumnjičenih, prenosi ATV.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj pri čemu je konstatovano da se radi o krivičnom djelu ubistvo, koje je izvršeno od strane nepoznatog počinioca. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i otkrivanju počinioca. Naložena je i obdukcija koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, saopštili su iz OJT Banjaluka.

Stefanović je svojevremeno radio i kao obezbjeđenje u pojedinim klubovima u Banjaluci.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *