Sferamedija

Bivši poslanik pravosnažno osuđen na zatvor

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je presudu Općinskog suda u Cazinu, pa je Rasim Pajić, bivši poslanik u Skupštini USK, pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela trgovine uticajem.

 

Pajića je teretilo Tužilaštvo USK, a u optužnici je navedeno kako je, koristeći svoj uticajni položaj skupštinskog poslanika i stranačko poznanstvo s Admirom Hadžipašićem, direktorom Centra za obrazovanje odraslih “Vita plus” iz Cazina, telefonskim putem od njega zatražio da se M.Č. izda diploma o završenoj srednjoj stručnoj spremi za zanimanje auto-lakirer.

Navedena diploma je izdata od strane pomenutog centra, a da pri tome ta osoba uopšte nije pohađala nastavu niti je polagala nastavne predmete za to zanimanje. M.Č. je nakon toga diplomu predao u općinski organ uprave u Cazinu  s ciljem dobijanja poticaja za obrtnu djelatnost.

“Dakle, optuženi je posredovao kod odgovorne osobe u institucijama Federacije BiH u izvršenju  nezakonite službene radnje, čime je počinio krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, zbog čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci”, navedeno je u presudi.

Inače, treba istaći kako je prvobitnom presudom Općinski sud u Cazinu Pajića najprije oslobodio odgovornosti, ali se na tu presudu, zbog povrede sudskog postupka, žalilo Tužilaštvo USK, pa je Kantonalni sud u Bihaću naložio novo suđenje.

U ponovljenom suđenju on je proglašen krivim i prvostepeno je osuđen, a onda je Kantonalni sud potvrdio presudu.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *