Sferamedija

Cvijanovićeva odgovorila Šaroviću. Šarović insistira na odgovorima

CVIJANOVIĆ: Šarović zna da neće doći do Predsjedništva BiH

ŠAROVIĆ: Niste dali nijedan odgovor oko spornih poslova u vrijeme korona krize

sarovic-cvijanovic-sfera

ŠAROVIĆ: Poštovana predsjednice Cvijanović jutros sam Vas javno pitao da narodu jasno odgovorite zašto dvije i po godine ćutite i ne otkrivate spisak svih javnih nabavki u doba korone, a Vi mi u svom odgovoru pričate o izborima i Denisu Zvizdiću. Kakve veze ima Zvizidić sa javnim nabavkama za vrijeme korone u Srpskoj, kazao je Mirko Šarović, kandidat SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH.

CVIJANOVIĆ: Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je Mirku Šaroviću da svoja pitanja ili eventualna saznanja o bilo kakvim neregularnostima ili nezakonitim radnjama bilo koga uputi nadležnim institucijama kao savjestan građanin.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Šarovića u kojoj je upitao predsjednika Srpske “zašto ne objavi listu svih javnih nabavki u doba korone”, Cvijanovićeva je odgovorila da vidi da je Mirko Šarović počeo direktno da joj se obraća, što znači da se hvata za slamku, piše Srpska info.

Cvijanovićeva je istakla da Šarović uporno kuca na pogrešna vrata, pa tako i pitanjima koja kobajagi njoj postavlja.

Što se tiče njegovog pitanja, Šarović je imao za to, kako i sam kaže, dvije i po godine, a što se mene tiče, svako takav treba da odgovara za svoja djela i to pred pravosuđem, a ne pred Mirkom Šarovićem – naglasila je predsjednik Republike.

ŠAROVIĆ: „I evo opet Bas pitam da narodu odgovorite ono što ste javno obećali u Narodnoj skupštini 21. maja 2020. – ko je sve na listi firmi javnih nabavki za vrijeme vanrednog stanja u dobra korone. Pred javnošću ste javno obećali da ćete objelodaniti ko se sve bogatio dok je narod patio i umirao?! Jasno je bilo i tada da ste to obećali samo zato što vam je tako rečeno da kažete i obmanete javnost, po ustaljenoj praksi“, istakao je Šarović.

Umjesto da odgovorite Vi predsjednice, dodao je on, pričate izbornu priču.

„ Ovdje pričamo važnim stvarima koje su se dešavale u vašem mandatu. Čim ne odgovarate, znači da nešto krijete i da Vam je neko zabranio da narodu date odgovor, ili vas jednostavno narod ne zanima“, kazao je Šarović i dodao:

„Još jednom vas u ime naroda Republike Srpske, koji vas je birao, pozivam da odgovorite na moje postavljeno pitanje. Valjda znate da ste odgovorni narodu“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *