Sferamedija

Šarović: Imam nekoliko pitanja za gospođu Cvijanović

sarovic-sfera-medija-sfera

Narod koji je doživio da pod vašom vlašću ima najveću stopu smrtnosti od kovida u Evropi, zaslužio je barem da mu saopštite ko se bogatio na njegovoj muci.

 

Izađite konačno pred javnost i te podatke podijelite sa narodom.

sarovic-sfera

  • Predsjednice Cvijanović, zašto ćutite skoro dvije i po godine, zašto konačno ne progovorite, a obećali ste to javno?
  • Zašto ne objavite listu svih javnih nabavki u doba korone, kazao je Mirko Šarović, kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH.
On je Cvijanovićevu podsjetio da je na sjednici Narodne skupštine  21. maja 2020. godine, kada je donesena odluka o ukidanju vanrednog stanja zbog korone,  javno obećala da će omogućiti da se objavi lista svih javnih nabavki koje je Republika Srpska provodila dok je trajalo vanredno stanje.

„Iako je od tada prošlo skoro dvije i po godine, javnost Republike Srpske još uvijek nije dobila odgovore ko je sve dobijao poslove javnih nabavki u tom periodu, šta je sve nabavljano, u kojim količinama i po kojim cijenama“, napomenuo je Šarović.

Ako krijete te informacije, dodaje on,  logično se nameće odgovor da ste zaštitnik ili saučesnik u skrivanju tih informacija.

“Narod koji je doživio da pod vašom vlašću ima najveću stopu smrtnosti od kovida u Evropi, zaslužio je barem  da mu saopštite ko se bogatio na njegovoj muci.

Izađite konačno pred javnost i te podatke podijelite sa narodom. To Vam je, uostalom, i dužnost. U protivnom, smatraćemo da informacije krijete iz straha od nekoga ili zbog nečega“, poručio je Šarović predsjednici Cvijanović.

(BN)

SFERAMEDIJA

2 Responses

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *