Sferamedija

Dodik: Za Srbe mir jedina opcija

dodik-srbi

Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na obilježavanju stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač.

 

“Hvala vam što na ovaj način ne dozvoljavamo da se zaboravi, jer drugi žele da to tako bude, Da nestane sjećanje na stradale Srbe”, istakao je Dodik u Bratuncu, na obilježavanju stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Biraču.

Dodao je da su Srbe najviše ubijali na njihove najveće praznike.

“Uvijek su u nama vidjeli krivce. Zar je krivac bio dječak koji se u svoje selo vratio po svog psa, pa ga zaklali? Nakon 27. godina njegovo tijelo je pronađeno u masovnoj grobnici. Za ubistvo djeteta nijedna kazna nije dovoljna, a kamo li deset godina. Mnogi nisu dočekali ni takvo priznanje. Malo je kuća u Podrinju, koje u proteklom ratu nisu zavijali u crno. Nisu birali, sve je išlo po redu, onako kako su zločinci htjeli. Upadali su u selo, palili, njihove komšije, koje su imale usađenu mržnju prema Srbima, ne samo da ih ubiju, nego da svoju mržnju ispolje na njima”, dodao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodao je da je Svesrpski sabor prekretnica u svemu, te da nije bilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo.

“Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti”, upozorava Dodik.

Napominje da danas Srbi i u Republici Srpskoj i Srbiji, treba da se okupe oko Vučića, te da “polako, ali žustro reagujemo na događaje”.

Dodik dodaje da je uvjeren da će BiH propasti, jer ne priznaje srpske žrtve.

“Možemo živjeti u miru, ali to ne znači da ćete išta od Srpske uzeti. Malo vam je to što imate. Republika Srbija i Srpska su ukosnica onog što je naš srpski narod”, dodao je Dodik.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *