Sferamedija

Godinama se lažno predstavljala kao inspektorka SIPA

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prijavili su tužilaštvu Banjalučanku M.B., koju terete da se godinama u Banjaluci lažno predstavljala kao inspektorka SIPA.

 

Naime, službenici SIPA podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.B., zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela lažno predstavljanje.

“Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije u namjeri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi”, navode iz SIPA.

Takođe, prikupljena su i saznanja da se u posljednje četiri godine na području Banjaluke za sada neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, kao i ovlaštena službena osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

“U vezi sa navedenim pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionane kancelarije Banjaluka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih”, dodaju iz SIPA.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *