Sferamedija

Hrvatska izručila Jovana Jošila BiH

jovan-josilo

Policijski službenici sudske Sudske policije BiH preuzeli su od kolega iz Hrvatske i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jovana Jošila (40), rođenog u Sarajevu, a nastanjenog u Banjaluci, državljanina BiH.

 

“Jošilo je pod istragom u sky predmetima kodnog naziva “Tansporter” i “Storage”, a terete ga za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina droga”, saopštilo je dana Tužilaštvo BiH.

Kako se dodaje u saopštenju, tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i bezbjednosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

“Osumnjičeni je prosle godine uhapšen u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu”, navodi se u saopštnju.

Nakon što su pripadnici Sudbene policije, od kolega iz Hrvatske, kako se dodaje, danas oko 13 h preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem potjernice od strane Suda BiH.

“Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će poduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog”, zaključuje se u saopštenju.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *