Sferamedija

Mir će doći kada postignemo ciljeve

pitanja-putin.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održava veliku godišnju konferenciju za medije, koja je, kako je najavljeno, ove godine u kombinaciji sa direktnom linijom kako bi predsjednik Rusije odgovarao na pitanja građana.

 

Ove godine konferencija za medije i direktna linija su spojeni, pa se očekuju pitanja akreditovanih predstavnika domaćih i stranih medija, ali i običnih Rusa.

Na samom početku, Putin je rekao da za zemlju kao što je Rusija samo postojanje zemlje bez suvereniteta nije moguće.

“Ne bi postojala, bar ne na način na koji postoji sada. Riječ je o jačanju bezbednosti, javnog suvereniteta, obezbjeđivanju prava građana i bezbednosti u sferi ekonomije, tehnologije, razvoju parlamentarizma. Bez toga Rusija neće moći da postoji”, rekao je Putin.

O ratu u Ukrajini

Predsjednik Rusije je potom govorio o ratu u Ukrajini.

Upitan o miru Putin je rekao: “Mir će doći kada mi postignemo naše ciljeve”, rekao je Putin.

“Govorimo o neutralnom statusu Ukrajine, denacifikaciji i demilitarizaciji. U Kijevu su tvrdili da tamo nema nacista, ali kada načelnik kijevske administracije aplaudira bivšem SS vojniku, nije li to znak nacizacije?”, pitao je Putin.

Kako je ranije saopšteno, za Putina je pristiglo više od milion i po pitanja, a teme o kojima bi Putin trebalo da priča su društveni problemi i dostignuća, ekonomski pokazatelji, međunarodna situacija…

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će na događaju biti predstavnici stranih medija iz “prijateljskih i neprijateljskih zemalja”.

“Svi oni koji još imaju akreditaciju u Ministarstvu spoljnih poslova – a za strane novinare je obavezna – nastavljaju svoj posao ovdje“, naglasio je on.

Podsjetimo, poslednji put je direktna linija sa Putinom održana 30. juna 2021. godine, a trajala je 3 sata i 40 minuta.

Gotovo četvoročasovna konferencija za novinare održana je 23. decembra te godine, podsjeća agencija RIA.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *