Sferamedija

Molotovljev koktel bačen na kuću bh. političara

Na kuću vijećnika Naroda i pravde Admira Karića, u naselju Dubnica, sinoć su za sada nepoznati napadači bacili molotovljev koktel pokušavši je zapaliti, saopšteno je iz opštine Kalesija.

 

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik opštinskog načelnika Alija Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić i sekretar OV Hajrudin Huseinović posjetili su danas Karića.

“Mi najstrašnije osuđujemo pokušaj paljenja kuće vijećnika Admira Karića, posebno ukoliko uzmemo u obzir da je u tom trenutku u kući bila njegova supruga i dvoje maloljetne djece i stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi se počinioci ovog krivičnog djela što prije pronašli i kako bi odgovarali pred relevantnim institucijama”, kazao je Tosunbegović.

Napad je osudio i Džafić koji je kazao da će ispred vijeća uputiti i dopis policiji te Tužilaštvu kako bi počionioci što prije bili pronađeni.

“Žao mi je što porodica Karić prolazi kroz sve ovo, te se iskreno nadam da napad nije politički motivisan zbog sveobuhvatne političke atmosfere u državi BiH”, istakao je Džafić.

Karić se zahvalio za posjetu rekavši da će i sam pokušati da provede istragu o motivima napada na njega i njegovu porodicu te da će i dalje nastaviti da bude aktivan u kritikovanju onoga što nije ispravno te će hvaliti ono što je dobro u Kalesiji i da ga ovo neće zaustaviti.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *