Sferamedija

Čistačica u državnoj službi imaće veću platu od novinara

Čistačicama u hrvatskoj državnoj službi plata bi, s novim koeficijentom, trebala iznositi 1.200 evra, i biće za 91 evro veća od prosječne plate novinara.

 

Vlada je predstavila cjeloviti prijedlog uređenja o koeficijentima za državnu i javne službe temeljem kojih se, po riječima ministra rada i penzionog sistema Marina Piletića, može očekivati da će plate za mart, s isplatom u aprilu, zbog povećanih koeficijenata u prosjeku rasti 13.5 odsto, piše “Novi list”.

Reformom su obuhvaćene 244 hiljada zaposlenih u javnom sektoru i svima će rasti plate, osim za jedan odsto službenika, pri čemu će najniža prosječna plata u državnoj i javnim službama iznositi 1.000 evra za radna mjesta sa srednjom stručnom spremom, dok veće povišice od ostalih mogu očekivati zaposleni u deficitarnim zanimanjima, kao što je informatička struka.

Prema novim, povećanim koeficijentima, zaposleni sa srednjom stručnom spremom imati prosječnu platu od 1222 evra, oni s višom stručnom spremom 1396 evra, a radnici s VSS-om 1950 evra.

Povećanju plata mogu se radovati i čistačice zaposlene u državnoj i javnim službama. Njima bi plata s novim koeficijentom trebala iznositi 1200 evra, i biće za 91 evro veća od prosječne plaće novinara, koja prema obračunu portala “Moja plaća” iznosi 1109 evra, prenosi “Tportal”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *