Sferamedija

Most na magistrali gotov polovinom maja

most-magistrala

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Sane, koji se nalazi na magistralnom putu M-15, u neposrednoj blizini Sanskog Mosta, odvijaju se planiranom dinamikom i njihov završetak se očekuje polovinom maja ove godine.

 

Zbog radova most je već dva mjeseca zatvoren za saobraćaj na putnom pravcu koji povezuje ovaj grad s Ključem, pa se saobraćaj preusmjerava alternativnim pravcem preko lokaliteta Kriva cesta.

Za potrebe nesmetanog odvijanja saobraćaja, prije samog zatvaranja mosta, ovaj nekadašnji makadamski put je proširen i asfaltiran.

Investitor cijelog projekta su “Ceste Federacije BiH”, a njegova ukupna vrijednost iznosi dva miliona maraka.

Projekat rekonstrukcije podrazumijeva proširenje gornje površine mosta i ojačavanje nosećih stubova, a prema riječima izvođača radova objekat će biti opremljen najmodernijom opremom.

Most se već dugo vremena nalazio u oronulom i dotrajalom stanju, a treba reći kako predstavlja veoma važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta. Zbog toga su ga lokalne vlasti, kao jedan od prioriteta, u proteklom periodu kandidovale pri nadležnim federalnim institucijama.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *