Sferamedija

Najveće snježne padavine u Moskvi

moskva-snijeg

Snježna mećava zahvatila je dijelove Rusije, stvarajući haos na putevima usljed jakog vjetra i nanosa snijega.

 

Moskvu je pogodila prava oluja sa snježnim padavinama najvećim u posljednjih 60 godina, kažu meteorolozi.

Više od petine prosječnih snježnih padavina u decembru zabilježeno je u posljednja 24 časa na meteorološkim stanicama širom Moskve, gdje su ulice prekrivene snijegom, a vozači se bore da izvuku automobile sa parking mjesta.

 

 

Meteorolozi smatraju da bi ukupna količina decembarskog snijega u Moskvi mogla da dostigne 50 centimetara, što je najviše zabilježeno za ovaj mjesec.

Škole u nekim regionima evropskog dijela Rusije zatvorene su zbog snježnih padavina, javila je ruska televizija. Ogromna saobraćajna gužva od 10 kilometara nastala je tokom noći na jednom od glavnih ruskih puteva – M4 – na jugu, “zarobivši” vozače na niskoj temperaturi.

Talas hladnog vremena zahvatio je i veći dio Kine, s temperaturama ispod nule.

To je primoralo vlasti da zatvore auto-puteve ili ograniče saobraćaj u nekoliko provincija, poslije više sudara na zaleđenim dionicam puteva.

Prema prognozi kineskog Nacionalnog meteorološkog centra, očekuje se da će temperature pasti ispod minus 40 stepeni Celzijusa u dijelovima sjeveroistočne provincije Hejlongjang i u regionu Sinđang na sjeverozapadu zemlje, kao i u Unutrašnjoj Mongoliji i provincijama Gansu i Ćinghaj.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Portal 24sedam (@portal24sedam)

Talas hladnoće započeo je početkom nedjelje i kreće se od sjevera Kine prema jugu i očekuje se da temperature padnu još niže tokom vikenda, dok meteorolozi najavljuju kišu i snijeg, prenosi Rojters.

Trajekti i neki autobusi privremeno su obustavljeni u Šangaju, gdje se preko vikenda očekuju temperature oko minus šest stepeni.

Peking i provincije Đangsi i Šansi su takođe preduzele mjere da bi sačuvale voće i povrće od smrzavanja, javljaju kineski državni mediji.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *