Sferamedija

Odbjegli voz u Indiji putovao 70km bez vozača

odbjegli-voz-indija

Indijske željeznice naredile su istragu nakon što je teretni voz prešao više od 70 km bez mašinovođe. Snimci na društvenim mrežama prikazuju voz kako velikom brzinom juri pored nekoliko stanica.

 

Izvještaji kažu da je voz juče vozio bez vozača od Kathue u Džamuu i Kašmiru do okruga Hoshiarpur u Pandžabu.

Željeznica kaže da je voz zaustavljen i da niko nije povrijeđen. Zvaničnici su novinskoj agenciji Press Trust of India rekli da se incident dogodio između 7.25 i 9.00 sati po lokalnom vremenu. Voz od 53 vagona, koji je prevozio iverje, bio je na putu za Pandžab iz Džamua kada se zaustavio u Kathui radi promjene posade.

 

 

Zvaničnici kažu da se počeo kretati niz padinu na željezničkoj pruzi nakon što su mašinovođa i njegov pomoćnik sišli. Voz se kretao brzinom od gotovo 100 km/h i uspio je preći oko pet stanica prije nego što je zaustavljen. Ubrzo nakon što su upozoreni na voz u pokretu, zvaničnici su zatvorili željezničke prelaze duž njegove putanje.

“Voz je zaustavljen nakon što je službenik željeznice postavio drvene blokove na tračnice”, rekli su zvaničnici PTI-ju. Drveni blokovi pomogli su smanjiti brzinu voza.

Zvaničnici su za PTI rekli da pokušavaju identifikovati tačan razlog kretanja voza nakon što se zaustavio u Kathui kako bi se izbjegli takvi incidenti u budućnosti, prenosi Index.

 

SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *