Sferamedija

Puna crvena linija stigla na evropske puteve

crvena-linija-put

Vlada Andaluzije nedavno je prvi put nacrtala crvenu liniju na mjestu gdje je prije bila dvostruka puna bijela crta.

 

Ova crvena linija, nacrtana na državnoj cesti A-355 u Malagi, jednoj od najopasnijih u Španiji, označava važan korak u poboljšanju bezbjednosti na putu.

Kako dvostruka bijela linija očito nije ispunila svoj cilj, Španci su preko nje nacrtali crvenu liniju, nadajući se da će ona biti jasno upozorenje vozačima da ostanu u svojoj traci i da im je zabranjeno preticanje. Ova mjera ima za cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

 

Osim crvene linije, planira se postavljanje četiri edukativna radara ili digitalna znaka duž puta. Oni će, pišu Španci, vozače informisati o njihovoj trenutnoj brzini i podsjećati ih na maksimalno dopuštenu brzinu, što dodatno doprinosi bezbjednosti na putu.

Ako crvena linija ne spreči vozače u činjenju saobraćajnog prekršaja, vlasti kao posljednju mjeru najavljuju uvođenje kamera i radara koji će pokrivati kritične tačke, piše poslovni.hr.

Ove inicijative dolaze kao odgovor na visoku stopu nesreća na putevima tokom protekle godine, kada je na njoj smrtno stradalo čak deset osoba, prenosi Večernji list.

Takođe, cesta, otvorena 2014. godine s predviđenom dnevnom frekvencijom od 7.000 vozila, sada gotovo dvostruko premašuje taj broj. Naime, dnevno njom prođe gotovo 20.000 vozila, uključujući i veliki broj teretnjaka.

 

SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *