Sferamedija

Osuđen Miroljub Petrović zbog nadrilekarstva

miroljub-petrovic

Presudom Višeg suda u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu izjavljena u dijelu odluke o krivičnoj sankciji i potvrđena presuda Osnovnog suda u Leskovcu.

 

I to zbog krivičnog dijela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo okrivljeni Miroljub Petrović, koji je široj javnosti poznatom po rečenici “Ideš pod mač bato”, proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, Petroviću su oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela – tinkture, ekstrakti, čajevi i sokovi.

“Time je pravosnažno okončan postupak koji je je bio pokrenut na osnovu optužnog prijedloga ovog tužilaštva”, dodaju iz tužilaštva.

Podsjetimo, pod lupom pravosudnih organa Miroljub Petrović našao se još početkom 2019. godine nakon što je u javnosti otkriveno da on svoje “lijekove” skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne liječe. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanoj laboratoriji u svojoj kući u Petrovcu.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je jula 2022. godine podnijelo optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

U optužnici se navodilo “da se okrivljeni tereti da je bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka, spravljao biljne lijekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme liječio više lica, između ostalih sada pokojne Slavča Petrov iz Skoplja i M.B iz Novog Sada.

Mladića odgovarao od liječenja tumora klasičnom medicinom

Kako je “Blic” pisao Miroljub Petrović “prepisao” Slavču Petrovu (31) iz Skoplja, koji je preminuo 7. januara 2019. godine od tumora, a čije ime se pominje u optužnici protiv njega.

Pokojnog mladića Petrović je ubijedio da iako je obolio od tumora ne ide kod ljekara, a njegova prepiska sa Slavčetovom rođenom sestrom Biljanom Jovanović koju posjeduje “Blic”, svjedoči da je okrivljeni porodicu Petrova odgovarao od liječenja klasičnom medicinom, pregleda magnetnom rezonancom i operacije gama nožem.

U toj prepisci Petrović, između ostalog, piše: “lijekove koje su mu ljekari dali nemojte da uzima”, “kakav gama nož, poslao sam vam terapiju”, “ni slučajno ne smije da se operiše”, “nije važno šta kaže magnetna nego kako se brat osjeća”… “Terapija” prepisana teško bolesnom mladiću koji je na kraju preminuo, sadržavala je stavljanje obloga zagrijanog ricinusovog ulja preko noći, ispijanje sokova i “promjenu navika”.

 

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *