Sferamedija

Pejakoviću slijedi krivična prijava

Tvornica obuće “Bema”, koja je jedna od najuspješnijih tvornica na našim prostorima i koja zapošljava 1.200 radnika, sinoć oko ponoći je napadnuta od strane izvjesnog Dražana Pejakovića, koji se predstavlja kao administrator grupe na fejsbuku, pod nazivom “Crna lista poslodavaca Republike Srpske”.

 

Potvrdio je to tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević, koji sa velikim uspjehom vodi ovu fabriku skoro punih 20 godina, i koja je sa Umičevićem na čelu izrasla u privrednog giganta, koji je danas simbol grada na Vrbasu.

Tvornica “Bema” posluje po svim propisima i standardima, nije dužna nikome niti jedan fening, a okrenuta je povećanju proizvodnje, prije svega domaće, te koristi svaku priliku da dokaže svoju društvenu odgovornost.

On je dodao da je Pejaković sinoć oko ponoći došao ispred kapije “Beme”, snimao se i tom prilikom vrijeđao njega lično, tvornicu “Bema”, a samim tim i svih 1.200 radnika koji zajedno sa Umičevićem žive od svog rada u ovoj uspješnoj tvornici.

“Pejaković je iznio niz optužbi, laži i uvreda. S obzirom na to, pomenuti snimak je predat advokatskom timu tvornice obuće Bema, te očekujemo da će protiv Dražana Pejakovića biti podnesena krivična prijava i tužba za klevetu.

Tvornica obuće “Bema” je već neko vrijeme na tepetu pojedinaca koji nas prozivaju i napadaju ili iz neinformisanosti ili pokušajvaju da nas reketiraju.

Tako je sinoć, oko ponoći, jer po danu očigledno ne smije i nema hrabrosti, a i zna da nije u pravu, izvjesni Dražan Pejaković koji se predstavlja kao administrator grupe na fejsbuku “Crna Lista poslodavaca RS”, došao ispred fabrike, kod našeg parkinga i neovlašteno snimao fabriku. Tom prilikom je iznio niz laži i optužbi na moj račun i račun “Beme”. Pitam se ko je on da tako govori i sudi bez ijednog argumenta”, rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, Facebook stranica “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” je prijavljena za lažni sadržaj i govor mržnje i izrazio je očekivanje da će administratori Facebooka onemogućiti rad stranice.

“Zaista ne znam zašto je gospodinu Pejakoviću potrebno da iznosi laži, a moja vrata su uvijek otvorena za razgovor. Uvijek sam spreman na prijedloge, sugestije i konstruktivne kritike.

Tvornica obuće “Bema” zapošljava 1.200 radnika i ovdje niko nije svezan.

U fabriku je lako ući, a kome ne odgovara, lako je i izaći. U današnje vrijeme kada se posao nudi na svakom koraku niko nije lud da da radi gdje mu ne odgovara, a pogotovo tamo, kako Pejaković opisuje da je u “Bemi”. Želim da napomonem da se iz “Beme“ rijetko odlazi, a često dolazi i u ovom trenutku imamo 70 molbi za posao”, poručio je uvijek iskreni Marinko Umičević, čovjek koji je zajedno sa svojim radnicima od “Beme” za dvije decenije napravio giganta, tvornicu koja je nadaleko poznata kao odgovoran poslodavac.

Umičević kao čovjek koji je uvijek na strani radnika, i koji je uvijek spreman da pomogne, što je dokazao nebrojeno puta do sada, ali to očigledno nekima smeta pa pokušavaju da šire laži o “Bemi”, koja uistinu jeste jedna uspješna poslovna priča.

Pored toga, Tvornica obuće “Bema” je poznata kao društveno odgovorna firma i prema svojim radnicima i prema gradu Banjaluci i cijeloj našoj Republici Srpskoj.

“Nažalost, mi smo niskoakumulativna industrija koja dopunjava kućni budžet, gdje prodajemo jefitinu nekvalifikovanu žensku radnu snagu, ali za 20 godina rada u Tvornici obuće “Bema” plata nikada nije zakasnila ni jedan dan i svi doprinosi su redovno uplaćeni. Došli smo do prosjeka neto plate koji sada u “Bemi” iznosi 1.000 KM.

Svjesni smo da to nije neka plata za današnje uslove, ali mi smo takva industrija koja dopunjava kućni budžet.

Od dotičnog gospodina ne tražim izvinjenje, nego ćemo podnijeti krivičnu prijavu, a on ako se sveo na to da pljuje i blati firme i samim tim i ljude koji rade u tim firmama, mogu samo da se zapitam šta on radi, šta je u životu uradio za društvo i za ovaj grad?

Osim što si frajer, pa se sakriješ u pola noći iza ograde i lupetaš gluposti”, upitao je Umičević, koji je uvijek bio i ostao čovjek, a posebno čovjek koji otvoreno, svakome, može i smije da kaže istinu u lice, jer je jednostavno riječ o čovjeku koji, kako se narodski kaže “nema oraha u džepovima” i nema potrebe da se krije iza kojekakvih ograda, kontejnera ili po parkinzima. A možda baš to nekima smeta, ali otom potom.

Inače, Tvornica obuće “Bema”, sa svojih 1.200 radnika, se trudi da pravi kvlitetnu obuću po povoljnim cijenama za domaće tržište i želi da na taj način pomogne građanima Banjaluke i Republike Srpske.

“A gospodina Pejakovića neka je sramota. Mi ćemo pravdu potražiti u policiji i sudu”, poručio je ogorčeni Umičević.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *