Sferamedija

PLIVAČKI MITING: Rusi “pokorili” Banjaluku

plivacki-miting-banjaluka

Prvog dana međunardnog plivačkog mitinga 22. april “Swim Wars“ u Banjaluci vidjeli smo dominaciju ruskih takmičenja koji se nakon duge pauze vratili nastupima van svoj zemlje.

 

Debi ruskih plivača u Gradskom bazenu bio je uspješan. Ruski tim osvojio je 17 zlatnih, 9 srebrnih i dvije bronzane medalje.U gotovo svim finalnim trkama osvojili su zlatna odličja.

Zvijezda večeri bila je Ksenija Mišarina, koja je postavila dva nova ruska omladinska rekorda. Na udaljenosti od 400 m slobodno, Ksenia je oborila rekord Sofije Djakove (4:06,67 prema 4:07,17). Sat vremena kasnije, predstavnica Moskve plivala je u finalu na 800 m slobodno, gdje je popravila vrijeme na prvenstvu Rusije za 0,01 sekundu. Novi ruski rekord na 800 m slobodno je 8:29,04.

Svjetska rekorderka Evgenia Čikunova samouvjereno je pobijedila na 50 i 200 m prsno. Na svojih 200 m, Evgenija je bila 8 sekundi ispred svojih rivalki.

„Nevjerovatno sam srećna što sam u novoj zemlji, što vidim nove gradove, zemlju, nove ljude, a takođe i upoznajem strane sportiste. To su jednostavno neopisive emocije”, rekla je svjetska rekorderka u plivanju.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *