Sferamedija

Ponovo odloženo suđenje optuženom za pedofiliju

pedofil-sudjenje

Suđenje Milenku Tomiću (62), bokserskom treneru iz Bijeljine, kojeg terete da je obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, ponovo je odloženo, čime je nastavljena trakavica sa ovim procesom.

 

Time su, naime, dodatno umanjene šanse da će ovaj proces, zbog kojeg se Okružni sud u Bijeljini našao pod brojnim kritikama javnosti, biti okončan do 1. februara, kada ističu zakonski osnovi da Tomić ostane u pritvoru.

Iz pravnog tima koji zastupa porodicu djevojčice za “Nezavisne novine” je potvrđeno da su Tomićevi advokati zatražili da ovaj postupak bude prenesen u drugi sud.

“Ovo je novi pokušaj odugovlačenja postupka. Međutim, sud nema nikakvog osnova da odobri zahtjev Tomićeve odbrane”, rekla je za “Nezavisne novine” advokatica Tatjana Savić, koja u postupku protiv Tomića zastupa interese djevojčice.

Suđenje Tomiću traje skoro dvije godine, a i iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina su nedavno izrazili sumnju da je riječ o odugovlačenju, za šta su naveli i niz argumenata.

Nakon nedavnog protesta ispred Okružnog suda u Bijeljini, uslijedio je i javni apel da Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH, po hitnom postupku, preispita disciplinsku odgovornost članova Sudskog vijeća u predmetu protiv Milenka Tomića. U vezi sa time, “Nezavisne novine” su juče poslale upit VSTS-u, ali odgovor još nismo dobili.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *