Sferamedija

Proslava 8. marta okupila stotine radnica “Beme”

bema-proslava

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, koju već skoro pune dvije decenije sa velikim uspjehom vodi tehnički direktor Marinko Umičević, i ove godine je organizovala veliku proslavu za svoje radnice povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

 

Na ovom već tradicionalnom okupljanju, na kojem insistira upravo Umičević, jer želi da pokaže svojim radnim koleginicama koliko ih poštuje i koliko su one kao žene, majke, sestre, kćerke, bitne za naše društvo u cjelini, za našu Republiku Srpsku, za naš srpski narod.

U “Bemi” radi više od 1.100 žena, od kojih je većina prisustvovala velikoj žurci u proteklu subotu.

Proslava je, uz izobilje hrane, piće i svih mogući delicija, organizovana u proteklu subotu 9. marta, u restoranu u krugu tvornice, gdje su žene “Beme” uživale u dobroj muzici, programu, te odličnoj atmosferi, a bila je organizovana i tombola sa vrijednim nagradama, tako da su one žene kojima se posrećilo kući otišle sa vrijednim nagradama.

 

 

Organizacijom ove proslave “Bema” i Marinko su po ko zna koji put pokazali da je “Bema” tvornica koja zna da cijeni svog radnika, da je Marinko čovjek koji je uvijek na strani svojih radnika, posebno svojih radnih koleginica koje čine većinu radne snage u “Bemi” i koje predstavljaju najjači stub ove uspješne banjalučke fabrike.

Umičević je rekao da je ova tvornica kao i svake godine do sada organizovala veliku proslavu povodom Dana žena, na kojoj su se okupile “Bemine” radnice iz pogona tvornice u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

“Nadam se da su svi zadovoljni i da su uživali uz dobru muziku, odličnu hranu, bogatu tombolu i uvijek veselu atmosferu, gdje se i zaigralo kolo”, rekao je Umičević, koji organizacijom ovakve proslave za radne koleginice po ko zna koji put pokazuje koliko cijeni njihov rad, zalaganje, trud i koliko ih poštuje.

Ponovio je da su se ove godine odlučili da ne kupuju svakoj radnoj koleginici po jednu ružu s obzirom na, kako je rekao, bezobrazno visoke cijene cvijeća, jer za taj novac koji bi dali za ruže mogu organizovati kvalitetno druženje.

“Tvornica obuće “Bema” je ove godine svim svojim radnicama već podjelila po par cipela.

Vremena su izuzetno teška, narudžbe su smanjene za oko 20 odsto, pala je prodaja obuće i tekstila u Evropi, jer se ljudi na zapadu u krizi prvo odriču obuće i garderobe.

Osim toga, klimatske, promjene se odražavaju na kompletnu industriju obuće i tekstila”, rekao je Umičević. On je dodao da situacija jeste teška, ali je ipak odlučio da svojim radnicama poklone jedno lijepo veče.

 

 

“Želim da kažem da Tvornica obuće “Bema” ima najbolje radnice na svijetu. Zajedno se trudimo da u ovim teškim vremenima redovno isplaćujemo plate, jer mi platu zarađujemo, a ne dobijamo i to je ogromna razlika”, poručio je Umičević, koji je i odbornik u Skupštini grada Banjaluka, već četvrti mandat zaredom.

Dodao je da su proslavu kao gosti, između ostalih, uveličali i Vlado Đajić, direktor UKC RS i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, te odbornik u gradskom Parlamentu, Bojan Pećanac.

Naime, Marinko ovim i ovakvim gestovima, kojih tokom godine ima pregršt, pokazuje da misli i iznad svega cijeni svoje radnike, pa im pomaže na sve načine, od obuće, preventivnih pregleda, druženja povodom ovako značajnih datuma, do školskih knjiga i pribora za djecu radnika i na mnoge druge načine, čime dokazuje visok nivo svoje odgovornosti prema zaposlenima, koji znaju da cijene Marinkovu humanost i dobrotu.

Prije samo mjesec dana, Marinko je iznenadio svoje radnike prilikom završetka smjene, jer je sve radnike na kapiji tvornice čekao po par kvalitetne kožne obuće koju proizvodi “Bema” u svojim pogonima.

I tim potezom “Bema” i Marinko su po ko zna koji put do sada pokazali i dokazali visok nivo društvene odgovornosti koju imaju, ali i nastavili da pomažu i budu uz svoje radnike kao i do sada, jer su radnici oduvjek za “Bemu” i Marinka, najvažniji resurs ove uspješne tvornice i tako će uvijek i biti.

Inače, “Bema” je sa Umičevićem na čelu uspjela da uspješno završi i ovu, u svakom pogledu izazovnu 2023. godinu.

Uz sve probleme koje je stvorila inflacija, kao i smanjenje narudžbi i proizvodnje za oko 30 odsto, “Bema” na čelu sa Umičevićem i njenih oko 1.200 radnika uspjelo je da u tako teškim uslovima poslovanja ostvari dobar rezultat, čime je nastavila da dokazuje da je izrasla u privrednog giganta i ponos grada na Vrbasu.

A da to sve bude tako velike zasluge idu na adresu jednog čovjeka, a to je Marinko Umičević, koji važi za jednog od najuspješnijih i najiskusnijih privrednika u Republici Srpskoj, koji je na čelu “Beme” skoro pune dvije decenije.

Marinko je čovjek koji ima ogromno kako životno, tako i iskustvo rada u privredi, i važi za čovjeka čije poslovne poteze treba pažljivo pratiti i učiti, jer se radi o čovjeku koji misli dobro svojim radnicima, tvornici, svojim sugrađanima, Banjaluci, Krajini, Republici Srpskoj…, i to svi znaju, a posebno oni koji su osjetili koliki je Marinko humanista, i koliko srce ima Marinko Umičević.

Znaju to mnogi, posebno višečlane porodice, znaju njihova djeca koliko srce ima Marinko.

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *