Sferamedija

Šef kavačkog klana i crnogorski policajac o politici

Vođe kriminalnog kavačkog klana bavile su se međunarodnom politikom, a u raspravama kovali planove za smjenu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Sada je postalo potpuno jasno da su kriminalci sve vrijeme imali samo jedan cilj i jednu metu, a to je Vučić, pišu Večernje novosti.

– Samo mi možemo obaliti Vučića – poručuje šef kavčana Radoje Zvicer sada odbjeglom policajcu Ljubi Miloviću, preko kriptovane telefonske aplikacije 10. januara 2021. godine, a povod ove priče bio je dolazak Džoa Bajdena na čelo SAD, pišu Večernje novosti.

Sagovornici su, piše na Skaju, u prepisci koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima, a u koju su uvid imale podgoričke Vijesti, saglasni da izbor Bajdena za predsjednika Amerike odgovara svima, osim Srbiji i velikosrpskoj politici“.

Milović u tom kontekstu navodi da se Bajdenovim dolaskom mora zaokrenuti politika na Balkanu, i da će SAD ići „na rušenje Vučića svim silama“.

Razgovor Zvicera i Milovića

– Rekao sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića da mu na početak prvenstva 40.000 počne skandirati… Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači – šalje poruku Zvicer.

U redovima kavačkog klana, kako će kasnije registrovati istražitelji iz Crne Gore i Srbije, bili su između ostalih i Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su godinama rukovodili dobrim dijelom navijača beogradskog Partizana.

Milović: Tu treba mudro odigrati u narednom periodu.

Zvicer: Bajden ti odgovara svakoj državi, bez Srb (Srbije).

Milović: Srbiji, Republici Srpskoj i velikosrpskoj politici.

Zvicer: Ja sam im rekao da dobro izmere, što god odluče, prihvatam… Onoga Stanivukovića drže Englezi…

Milović: Mislim da će pokušat Stefanovića da oslabi Vučić svim silama. Sve mu smenjuje. A Stanivuković je prikriveni velikosrbin, veći je nacionalista od Dodika. Ja sam ga pratio i volio dok nisam čuo njegove izjave vezano za litije, Crnu Goru, Srebrenicu, Dejtonski sporazum, Kosovo…

Zvicer: Jeste, ne krije on to, u svaki razgovor pominje strica koji je poginuo.

Milović: Sve velikosrpska teška politika, tako ne mogu napred. Srbi sa ovakvom politikom odu 3 god (godine) napred, pa 10 u nazad.

Zvicer: Mijenjaće to stranci, pošto su ova naša gamad poltronska spremna na sve. Samo da ove skinemo u CG pa što god.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tom periodu bio je Zdravko Krivokapić, čiji kabinet je formiran oko mjesec dana prije toga, odnosno 4. decembra 2020. godine. DPS je na izborima 30. avgusta te godine izgubio nakon tridesetogodišnje vladavine.

Milović: Čim ojačaju malo ekonomski, odma’ počinju da zavlače nos u region. Niko ne valja sem oni… Šuplji su ovi dobro. Valjda da se narod osvijesti.

Zvicer: Ma kakav narod, pa puno je više Srba vazda bilo, nego nisu smjeli glasati, isticati. Milu su kola niz brdo i nema ko će ih zaustaviti. Hapšenje Brana (Mićunovića) je jaki momenat za glasače i sve.

Nikšićanin Branislav Mićunović uhapšen je u Budvi 6. januara 2021. godine, nakon što je pronađeno oružje u automobilu u kome se nalazio. Uz njega, tada je slobode lišeno i još nekoliko osoba iz Mićunovićevog obezbjeđenja. Prema podacima Agencije za nacionalnu bezbjednost, Mićunović je na čelu jedne od kriminalnih ekipa u Crnoj Gori, ali je on to više puta demantovao.

Protiv Zvicera i Milovića vode se brojni krivični postuci u Crnoj Gori, ali i okruženju. Specijano državno tužilaštvo je u petak saopštilo da je podiglo još jednu optužnicu protiv njih i još 11 osoba zbog stvaranja kriminalane organizacije, šverca droge i pranja novca, prenose Večernje novosti.

 

sferamedija-logo

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *