Sferamedija

Šestorka osumnjičena za obmanu “tešku” 184.000 KM

SESTORKA-OSUMNJICENA

Banjalučka policija sumnjiči šest osoba da su malverzacijama pri dobijanju kredita oštetili banku za oko 184.000 maraka.

 

Policijska uprava Banjaluka podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv G.M. iz Doboja, zbog počinio krivična djela prevara, falsifikovanje isprave i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Izvještaj je podnesen i protiv osoba S.M. iz Doboja, te  M.V, D.V. i M.V. svi iz Srpca, kao i A.J. iz Modriče, zbog sumnje da su počinila krivična djela falsifikovanje isprave I obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i privrednog društva iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Takođe i privredno društvo sumnjiče sa je tokom 2022. godine dovelo u zabludu banku, na način da su odgovorna lica društva, sačinila i ovjerila neistinite podatke, a navedenim krivičnim djelima banka je oštećena za 184.000 KM.

G.M. terete da je  krivična djela počinio od maja do novembra 2022. godine tako što je kao odgovorno lice privrednog društva, sa ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi dovelo u zabludu S.M, M.V, D.V, M.V. A.J. i banku.

To je uradio na način da je napravio i ovjerio lažnu dokumentaciju, sa kojom su oni podnijeli zahtjev za kredit kod banke, obećavajući im da će plaćati pola iznosa kredita za njih.

Osim toga  S.M, M.V, D.V, M.V. i A.J. sumnjiče da  su sa ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, lažnu dokumentaciju koje je napravio I ovjerilo  G.M, priložio kao pravu prilikom podnošenja zahtjeva za kredit.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *