Sferamedija

Šta je Redžep Tajip Erdogan rekao o BiH

erdogan-turska-bih

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Ankaru, kao i da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači.

 

Erdogan se na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji sastao s predsedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović, prenosi Anadolija.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istakao da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti BiH i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku, i da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Ankare po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti preduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmene dvije zemlje i njihove saradnje na svim poljima.

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *