Sferamedija

U dječijim pelenama krili 130.000 evra i 5.500$

Carinici službenici na graničnom prelazu Gradina, između Srbije i Bugarske, spriječili su pokušaj krijumčarenja 130.000 evra i 5.500 dolara skrivenih u paketu dječjih pelena.

 

Kako je saopštila Uprava carina Srbije devizni prekršaj je otkriven u Kia, stranih registarskih oznaka u kojem je tročlana porodica putovala iz Austrije prema Bugarskoj.

“Bračni par koji je putovao sa dvogodišnjim djetetom je službenicima potvrdio da nemaju ništa da prijave, jer sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, u torbi sa dječijim stvarima otkriveno je i pakovanje pelena koje je poslužilo kao mjesto skrivanja neprijavljenih deviza”, navode iz Uprava carina Srbije.

Ubrzo je utvrđeno da se među pelenama nalazi kesa sa 130.000 evra, kao i koverat sa 5.500 dolara.

“S obzirom da novac nije bio prijavljen na ulazu u zemlju i da putnici nisu posjedovali potvrdu o prijavi, odmah im je vraćeno po 10.000 evra po osobi, a ostatak novca (100.000 evra i 5.500 dolara) je zadržano do okončanja prekršajnog postupka”, saopšteno je iz ove institucije.

Iz Uprava carina Srbije podsjećaju da svi putnici, uključujući i one kroji kroz Srbiju samo prolaze do svojih krajnjih destinacija, na ulazu obavezno treba da prijave svaki iznos veći od 10.000 evra (koji se odnosi i na odrasle i na djecu), jer će tada dobiti potvrdu o prijavi novca i kasnije će uz pomenutu potvrdu bez ikakvih problema napustiti zemlju na nekom drugom prelazu.

 

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *