Sferamedija

U pritvoru zbog sumnje da je ubio vlasnika pečenjare

mladic-pritvor-pecenjara-ubistvo

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor od 30 dana Sultanu G. (27), kojeg sumnjiče za teško ubistvo Milana Tucakova iz Novog Sada.

 

Državljanina BiH sumnjiče da je ubodima oštrim predmetom usmrtio pedesetčetvorogodišnjeg Novosađanina, vlasnika pečenjare, u njegovom stanu.

Kako saznaju srpski mediji, državljanin BiH nije jedini osumnjičeni za ubistvo, te policija traga za još jednim osumnjičenim, koji se nalazi u bjekstvu.

Kako su saopštili iz Višeg suda, odluku za određivanje pritvora su donijeli iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svjedoke.

Dodali su da je odluka donesena i “zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojazan da bi osumnjičeni u kratkom periodu mogao da ponovi krivično djelo za koje je osnovano sumnjiv, kao i zbog načina izvršenja i težine posljedica krivičnog djela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti”.

Kako pišu srpski mediji, nadležni još utvrđuju motiv zločina koji je potresao Novosađane i cijelu Srbiju.

Navode da je tijelo Tucakova pronađeno u četvrtak popodne, te da se sumnja da je on ubijen dan ranije.

Kako su rekli izvori bliski istrazi srpskim medijima, utvrđeno je da Tucakov nije bio žrtva pljačke, te da se utvrđuje kako su se osumnjičeni državljanin BiH i Tucakov upoznali, kao i motiv.

“Milanov stan je bio zaključan spolja, što znači da je ubica poslije zločina zaključao i otišao. Policija je uz pomoć vatrogasaca obila bravu i tako ušla na mjesto zločina. U stanu nije bilo premetačine, ni tragova obijanja, što ukazuje na to da je žrtva pustila ubicu u svoj stan. Kada su nadležni obili vrata, zatekli su ga mrtvog na podu sobe, okolo je bilo krvi, a na tijelu je bilo više ubodnih rana, najvjerovatnije nanesenih nožem.

Osumnjičeni je pronađen u Beogradu, gdje je poslije zločina pobjegao. Zatečen je u parku u centru grada”, kazao je izvor.

Tucakovo tijelo je pronađeno 23. novembra kada je policiju alarmirao njegov rođak, koji je izvoru srpskih medija rekao da je zabrinut jer mu se Milan dva dana nije javljao na telefon.

“Milan je dvije godine živio sam. Imao je problema sa zdravljem, teško je disao i sporije se kretao u posljednje vrijeme. Rođak je pomislio da mu se nije slošilo u stanu, a pošto živi sam, niko nije mogao da pozove pomoć”, naveo je izvor.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *