Sferamedija

Ulazak NATO vojske u Ukrajinu bi mogao da izazove treći svjetski rat

Antonio-Tajani.

Opcija da se pošalju NATO trupe u Ukrajinu bi bila potencijalna prijetnja od izbijanja trećeg svjetskog rata, rekao je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

 

“Ne vjerujem da će NATO ući u Ukrajinu. Nadam se da se to neće desiti”, rekao je Tajani upitan da prokomentariše riječi Emanuela Makrona, predsjednika Francuske, koji nije isključio ni tu opciju.

Tajani je dodao da ulazak u rat sa Rusijom znači rizik od trećeg svjetskog rata, odbacujući mogućnost da bi italijanska vojska išla u Ukrajinu da se bori protiv ruskog napada, prenijela je Ansa.

“Mi smo za odbranu međunarodnog prava i ukrajinskih sloboda, ali nismo za rat sa Rusijom. Dajemo Kijevu vojnu, ekonomsku i tehničku pomoć razne vrste, međutim, ulazak u rat mi djeluje kao greška, i svi Italijani, kao i sve osobe sa razumom, ne žele ovo”, istakao je Tajani.

On je naveo da italijanski vojnici rade dobru stvar u Crvenom moru kako bi zaštitili komercijalne brodove od napada Huta.

“Italijanski vojnici rade dobru stvar u Libanu, Africi i Iraku, oni su donosioci mira i slobode, a Italija nije u ratu sa Rusijom”, poručio je Tajani.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *