Sferamedija

Velika Britanija uvela sankcije marketinškog agenciji u Srpskoj

dan-republike-sankcije

Vlada Velike Britanije uvela je sankcije marketinškoj agenciji “Mania” jer je kako su naveli značajno profitirala organizacijom i “promocijom neustavnog obilježavanja 9. januara”.

 

“Ustavni sud BiH donio je odluku 2015. godine te ponovo 2019. godine, da je odabir 9. januara za proslavu Dana Republike Srpske neustavan i diskriminatoran, jer uspostavlja povlašteni položaj jedne etničke zajednice u odnosu na druge. Djelovanjem u suprotnosti sa ovim odlukama, ‘Mania’ je podrivala vladavinu zakona, promovisala podjele i strah”, rekao je Džulijan Rajli, ambasador Velike Britanije u BiH.

U saopštenju se dodaje da režim sankcija Velike Britanije omogućava sankcionisanje onih koji podrivaju ili prijete suverenitetu, teritorijalnom integritetu, međunarodnom prosperitetu ili ustavnom poretku Bosne i Hercegovine.

“Velika Britanija nije olako donijela ovu odluku. Ali, kako smo više puta naveli, posljedice moraju postojati za one, političare ili kompanije, koji podrivaju mir koji je obezbijeđen Dejtonskim mirovnim sporazumom”, navodi se u saopštenju ambasade Velike Britanije u BiH i dodaju da sankcije podrazumijevaju zamrzavanje sredstava spriječava bilo kog građanina Velike Britanije ili bilo koju kompaniju u Velikoj Britaniji da ima ikakvu vezu sa sredstvima ili ekonomskim resursima koji su u vlasništvu, pohranjene ili pod kontrolom sankcionisane osobe, a koji su na teritoriji Velike Britanije.

“To će takođe spriječiti obezbjeđivanje sredstva ili ekonomskih resursa za sankcionisane osobe ili pravna lica ili za njihovu dobit”, navode iz ambasade.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *