Sferamedija

Velika potraga za nestalim mještaninom bezuspješna

potraga-mjestani

Velika potraga za Dursumom Bešićem, nestalim mještaninom sela Kijevo, nadomak Sanskog Mosta, organizovana je u danima proteklog vikenda, ali bez uspjeha, jer Bešić nije pronađen.

 

U potrazi je sudjelovalo više od stotinu učesnika, pripadnici policije, lovci, ribolovci, članovi raznih organizacija i udruženja te drugi građani, a pretražen je široki teren oko sela Kijevo, Kruhari, Tomina i Tramošnja.

“Prevrnuli smo svaki kamen na ovome dijelu terena, pretražili svaki metar, ali nismo uspjeli pronaći nestalog Bešića. Koristili smo i dronove, te psa tragača, ali bez ikakvih rezultata, nismo uspjeli pronaći bilo kakav trag”, kazao je Edin Seferović, predsjednik Kluba ekstremnih sportova “Condor”, čiji članovi su od prvog dana uključeni u potragu.

U ovome trenutku je misterija u kojem pravcu se Bešić mogao uputiti i šta se s njim dogodilo, ali je mala vjerovatnoća da je u ovome trenutku živ.

U narednom periodu potraga će se organizovati nakon evenrualno novih informacija koje bi mogle navesti na trag nestalom mještaninu sela Kijevo. Nestanak Bešića prijavljen je policiji prije deset dana, a kako nezvanično saznajemo, ništa nije ukazivalo na ovakav razvoj događaja.

Prema riječima njegove supruge, poslije popodnevne kafe on je rekao kako ide zatvoriti ovce, izašao je iz kuće i zaputio se prema mjestu gdje su ovce držane, udaljenom oko kilometar od porodične kuće.

Kako saznajemo, u posljednje vrijeme njegovo zdravsvtveno stanje bilo je narušeno poslije srčanog udara kojeg je nedavno doživio.

Policija je zamolila građane da bilo kakve informacije o Bešićevom nestanku, ukoliko ih imaju, proslijede policiji.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *