Sferamedija

Vladimir je građevinac,otac četiri ćerke, krv je dao106 puta

vladimir-gradjevinac-kviz

„Ima nešto što se zove viteštvo” – izgovorio je nedavno glumac Nikola Kojo dok je vodio kviz na jednoj televiziji.

Nije krio svoje razočaranje što su dva slabija igrača, glasanjem izbacila najboljeg takmičara koji je do tog trenutka znao odgovore bukvalno na sva pitanja.

Snimak se od tada deli po društvenim mrežama, a taj treći takmičar je kući otišao kao moralni pobednik.

Vladimir Krnač, građevinac i kvizoman, ne bi izazvao aktuelnu pompu – da je pobedio u kvizu.

„Bilo bi možda pompe da sam završio kviz sa svim tačnim odgovorima, recimo, to bi bilo prvi put, verovatno prvi put u istoriji srpskog kvizinga, ali i ovako, popularnost i sva ta pažnja prija, a počinje i da smeta“, rekao je u Beogradskoj hronici Krnač.

Dodaje da je među pravim kvizašima fer plej – na prvom mestu.

Krnač je završio srednju mašinsku školu, ima diplomu bravara i upisan Fakultet tehničkih nauka gde je proveo dve nedelje.

Objašnjava da fakultet nije završio pošto je tada vojsku slušio po sistemu „12 plus tri“, te, kako kaže, kada se vratio iz vojske, „bilo mu je do svega samo ne do fakulteta“. Dodaje da mu zbog takvog razvoja situacije – nije žao.

To što nije završio fakultet nije ga sprečilo da uči ceo život.

Kaže da ga je vodila želja za novim saznanjima, posebno dvadesetak godina unazad. Između ostalih, učestvovao je i u TV Slagalici. Kao oblast koja ga najviše interesuje, jeste – sport.

Krnač priznaje da je u početku motiv za učešće u kvizovima bio finansijske prirode, ali da je kasnije prevladala želja za dokazivanjem, takmičenjem, novim znanjima i širenje kruga prijatelja, koje ima, kako kaže, od Subotice do Vranja.

„Radim kao građevinski radnik. Od kvizova se ne može živeti. To može biti lepa dopunska zarada, ali da se živi od toga – ne može.

Radim kao građevinski radnik, nemam stalnog zaposlenja, zadovoljan sam“, kaže gost Beogradske hronike, koji je otac četiri ćerke.

Uopšteno, mladima preporučuje da „završe škole“ i da „ne moraju slediti njegov primer“.

Krnač je više od sto puta dao krv, tačnije – 106 puta. Počeo je sa 19 godina ali poslednjih godina, zbog srčane bolesti ne može više da bude dobrovoljni davalac krvi.

„Ostala mi je želja da 150 puta dam krv, ali izgleda da ništa neće biti od toga“, rekao je i zahvalio svim ljudima koji mu pružaju pdršku na društvenim mrežama.

SFERAMEDIJA

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU @SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

POGELDAJTE ISJEČAK IZ KVIZA “NAJSLABIJA KARIKA”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *