Sferamedija

Žene više neće biti čuvari u izraelskim zatvorima

zatvor

Pripadnicama izraelske vojske biće zabranjeno da budu čuvari u zatvorskim ustanovama visoke bezbjednosti, nakon optužbi za seksualne odnose sa palestinskim zatvorenikom.

 

Pripadnicama izraelske vojske biće zabranjeno da budu čuvari u zatvorskim ustanovama visoke bezbjednosti, nakon optužbi za seksualne odnose sa palestinskim zatvorenikom, javlja Tanjug.

Izraelski mediji prenijeli su da je jedna pripadnica vojske, tokom služenja obaveznog vojnog roka, priznala da je bila u intimnoj vezi sa Palestincem koji je, prema tvrdnjama izraelskih vlasti, optužen za smrtonosni napad na izraelske civile, prenosi BBC.

Dužina vojnog roka za žene u Izraelu iznosi najmanje dvije godine, a za muškarce 32 mjeseca.

Lokalni mediji su prenijeli i da je optužena pripadnica izraelske vojske potvrdila tokom istrage da su još četiri žene imale seksualne odnose sa istim palestinskim zatvorenikom koji je, prije ispitivanja, prebačen iz ćelije u odvojeno zatvorsko krilo, navodi Al Jazeera Balkans.

Sud je naložio da se ne otkrivaju detalji u vezi s ovim slučajem, uključujući lokaciju zatvora i ime palestinskog zatvorenika.

Šefica izraelske službe za izvršenje zatvorskih sankcija (IPS) Katy Perry i ministar za nacionalnu bezbjednost Itamar Ben-Gvir su saopštili da žene vojnici više neće služiti u zatvorima visoke bezbjednosti u kojima su zatvoreni palestinski “teroristi”.

Izraelski mediji citiraju Ben-Gvira koji je rekao da do sredine 2025. godine “nijedna žena vojnik neće biti angažovana u zatvorskom obezbjeđenju”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSATGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Tags

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *